Malezya'da Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor.

Malezya'da Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor.

KUALA LUMPUR (AA) - Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçiliğinin ev sahipliğinde, Cumhuriyetin 99. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Malezya'nın başkenti...

KUALA LUMPUR (AA) - Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçiliğinin ev sahipliğinde, Cumhuriyetin 99. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da resepsiyon düzenlendi.

Bir otelde düzenlenen resepsiyona, diplomatik temsilciler, iş insanları, basın mensupları, Malezyalı yetkililer, Türk vatandaşları ve büyükelçilik personeli katıldı.

Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Emir Salim Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bugün Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yıl dönümü, 29 Ekim 1923'ten bu yana 99 yıl geçti ve Cumhuriyetimizin kuruluşunu Kuala Lumpur'daki Malezyalı dostlarımızla, Türk vatandaşlılarımızla ve Türkiye'den gelen çeşitli şirketlerin yetkilileriyle beraber kutluyoruz." ifadelerini kullandı.

Yüksel, şunları kaydetti:

"Resepsiyonumuza Malezya Temsilciler Meclisi Başkanı Azhar Azizan Harun da katıldı, ayrıca burada Ulaştırma Bakan Yardımcımız Selim Dursun, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Salim Atay ve çeşitli şirketlerden temsilcilerimiz var. Salgının ardından 3 sene sonra hem diplomatik temsilcilerin hem de Malezyalı yetkililerin katıldığı böyle bir organizasyonla Cumhuriyetimizin kuruluşunu kutlamak bizim için büyük bir şeref, inşallah gelecek yıllarda da bu kutlamalarımıza devam edeceğiz."

Büyükelçi Yüksel, davetlilere yaptığı açılış konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı mesajını okudu. Konuşmanın ardından Türkiye'nin farklı bölge ve şehirlerinden tarihi mekan ve lezzetlerin tanıtıldığı video gösterildi.

Resepsiyonda davetlilere, Türk mutfağından çeşitli yemek ve tatlılar ikram edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.