Malezya'da muson yağmurları sele dönüştü

Malezya'da muson yağmurları sele dönüştü

Malezya'da bir haftadır aralıksız süren muson yağmurları sonucu oluşan sellerde 2 kişi ölürken, binlerce kişinin de evlerini terk etmek zorunda kaldığı bildirildi. Seller onlarca köyü sular altında bırakırken, büyük maddi hasarlara yol açtı.

Malezya'da bir haftadır aralıksız süren muson yağmurları ülkenin bazı bölgelerini sular altında kalmasına sebep oldu. Kota Baru ve Johor Bharu eyaletleri oluşan selden en çok etkilenen iki eyalet oldu. Şiddetli yağışların, Malezya'nın önemli gelir kaynaklarından birisi olan palmiye yağı satışlarını da etkilediği bildirildi.

Malezya'nın Kota Baru eyaletinde meydana gelen selde, birçok köy sular altında kaldı. Büyük maddi hasar oluştuğu bölgede, onlarca insan evlerini boşaltmak zorunda kaldı. Malezya'nın diğer bir eyaleti Johor Bharu'da etkisini arttıran muson yağmurları dolayısıyla, 2 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 29 bin kişi ise başka bölgelere tahliye edildi.

Yetkililer, şiddetli muson yağmurları nedeniyle meydana gelen selde, bir çok köyün sular altında kaldığını, yağmurun etkisinin devam etmesinden korkulduğu için, binlerce kişinin başka bölgelere tahliye edilmesine karar verildiğini duyurdu. Şiddetli yağışların, Malezya'nın önemli gelir kaynaklarından birisi olan palmiye yağı satışlarında etkilediği bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :