Maliye ile uzlaşırsa cezası ne kadar olur?

Maliye ile uzlaşırsa cezası ne kadar olur?

4.8 milyar liralık rekor vergi cezası için Maliye'ye uzlaşmak için başvuran Doğan Grubu'nun cezayı ne kadara indireceği merak ediliyor.

Maliye kaynakları uzlaşma sağlanırsa cezanın 1.2 milyara inebileceğini belirttiler

Doğan Grubu'nun, Maliye Bakanlığı Gelirler Kontrolörleri tarafından kesilen 4.8 milyar liralık vergi cezası için uzlaşma başvurusunda bulunmasıyla birlikte gözler, cezada ne kadar indirime gidileceğine çevrildi. Cezanın 250-300 milyon liraya kadar düşmesi beklenirken, Maliye Bakanlığı ise cezanın tüm indirimlerle birlikte 1-1.2 milyar seviyesine düşebileceğini tahmin ediyorlar. Uzlaşma talebiyle ilgili süreç şöyle işleyecek: Doğan Grubu'nun uzlaşma talebi Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından değerlendirilerek, uzlaşma toplantısı için gruba bir tarih bildirilecek. Başkanlık, uzlaşma için daire başkanlarından oluşan üç kişilik bir komisyon belirleyecek. Grup temsilcileri ile uzlaşma için tespit edilen günde pazarlık yapılacak.

TAKSİTLE ÖDEME İMKANI

Maliye kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Merkezi Uzlaşma Komisyonu'na giren cezaların ne kadar düşeceğine ilişkin net bir kriter yok. Ancak, Merkez Uzlaşma Komisyonu'nun bugüne kadar aldığı kararlar, uzlaşmalar içinde birer kriter haline geldi. Buna göre, vergi cezalarının yüzde 90'ı, vergi asıllarının da ortalama yüzde 30 ile yüzde 50 arasındaki kısmı siliniyor. Bu kritere göre, 4..8 milyar liralık vergi cezasının 1 ile 1.2 milyar liraya düşmesi bekleniyor. Grup cezayı, 18 eşit taksit halinde ödeyebilecek.

STAR

Etiketler :