Maliye'ye 9 milyar liralık borç başvurusu

Maliye'ye 9 milyar liralık borç başvurusu

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı’nca Ankamall Alışveriş Merkezi’nde Yeniden Yapılanma Kanunu’nun vatandaşlara getirdiği kolaylıkları anlattı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeniden yapılandırma kapsamında bugüne kadar 1 milyon 213 bin kişiden, 9 milyar liralık başvuru alındığını söyledi. Programa eşi Sema Şimşek ile katılan Bakan Şimşek, Özel sektör mantığıyla hareket ederek, 5 alışveriş merkezinde stand kurduklarını belirterek, "Buralarda bilgilendirmeyle kalmadık, başvuru beyanları da alıyoruz. Buralarda 4 bine yakın beyanname aldık. Toplam 1 milyon 213 bin kişi başvuruda bulundu. Bu 1 milyon 362 dosya demek. Toplamda 9 milyar liralık yapılanma başvurusu aldık." dedi.

Yeniden yapılanmanın bir af olmadığını yineleyen ve vatandaşlara bunu anlatmaya çalışan Bakan Şimşek, çalışmanın vatandaşın var olan vergi borçlarını ödeme kolaylığı sağladığını ifade ederek, "Alışveriş merkezlerinde, bilboardlarda, her alanda tanıtım faaliyetleri yapıyoruz. Bu durum Maliye Bakanlığı’nın değiştiğinin bir göstergesi. Özel sektör mantığıyla hareket ediyoruz." şeklinde konuştu.

Bakan Şimşek, yeniden yapılanmanın neler getirdiğini anlatmak için mükelleflere 10 milyon mektup gönderildiğini de ifade etti. Alışveriş merkezinde yapılan programa çocuklar da yoğun ilgi gösterdi. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan kalemlikler çocuklara dağıtıldı. Standa gelen vatandaşlar ve çocuklarla sohbet eden Şimşek, "Geleceğin mükellefleri" dediği çocuklarla da çeşitli şekillerde diyologa girdi.

ÇOCUKTAN BAKAN ŞİMŞEK'E İLGİNÇ SORU: NASIL BAKAN OLDUNUZ?

Bir çocuğun, ’Nasıl bakan oldunuz? sorusu üzerine Şimşek, "2007’de Türkiye’ye geldim. Gaziantep’ten milletvekili oldum. Başbakanımız kabineyi kurdu. Böylece ben de bakan oldum." dedi. Şimşek, "Tekrar bakan olacak mısınız?" sorusuna, "Onu bilemem. Bakan demek, vatandaşa hizmet demek." dedi. Şimşek, aynı çocuğun, "Bakan olmayı seviyor musunuz?" sorusuna ise, "Hizmet etmeyi seviyorum." karşılığını verdi.

"AK PARTİ'YE OY VERMİYORUM ANCAK SİZİ SEVİYORUM"

Bakan Şimşek, AK Parti’ye oy vermediğini ancak kendisini çok sevdiğini söyleyen bir vatandaşla da uzun süre sohbet etti. AK Parti'ye milli değerlerden uzak olması dolayısıyla oy vermediğini ifade eden vatandaş, yeniden yapılanmanın ’af’ niteliği taşıdığına yönelik eleştirisi üzerine Şimşek, bunun bir af olmadığını ve vergi borcu bulunan vatandaşlara bir ödeme kolaylığı sağlandığını anlatarak, Maliye Bakanı olarak aflara karşı olduğunu ifade etti.

Program sonrası iş yerindeki mağazaları dolaşmak isteyen Bakan Şimşek, eşinin "İzdiham çıkar" uyarısı üzerine mağazaları dolaşmadan alışveriş merkezinden ayrıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.