MALTEPE KÜTÜPHANESİ AÇILDI

MALTEPE KÜTÜPHANESİ AÇILDI

İstanbul Maltepe Kaymakamlık Hizmet Binası ve Maltepe Kütüphanesi'nin açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ın da katıldığı törenle yapıldı.

Bir edebiyat kütüphaneleri konsepti geliştirmeye çalıştıklarını söyleyen Bakan Günay törende yaptığı konuşmada; ''Onlara mekan bulmak için, ben Bakanlığın bana makam diye vermiş olduğu Gülhane'deki köşkü boşaltıyorum. Bakanlık her yerde çalışabilir ama edebiyat kütüphanesi bir tarihi binada olmalı'' dedi.

Divan Yolu'nda yarın bir edebiyat merkezinin açılışını yapacaklarını dile getiren Günay, Beyazıt kütüphanesinde, Beyazıt külliyesinde büyük restorasyon çalışmalarının olduğunu ve bu yıl biteceğini ifade ederek; Yazma Eserler Başkanlığı kurduklarını ve Süleymaniye kütüphanesinin çevresini, fiziki mekanını iki katına çıkarmaya çalıştıklarını kaydetti. Bu çalışmaların haricinde Anadolu yakasında da tarihi, kültürel bir görev olduğunda canla başla koştuğunu arkadaşlarının bildiğini söyleyen Günay, ayrıca hizmet binasının 1. ve 2. katında çocuklar ve yetişkinler için bir kütüphane oluşturulduğunu ve 2010 yılında tamamlanan projenin açılışının bugüne kaldığını belirtti.

Son derece güzel bir yapının ortaya çıktığını vurgulayan Kültür ve Turizm Bakanı açılış töreninde yaptığı konuşmada şunları kaydetti: ''Binada şu anda Kaymakamlık da var. Burada bir hükümet konağı projemiz var. 2 yıl içinde de bitecek. Şu anda 2 katında kütüphane var. Ama 2 yıl sonra 5 katında kütüphane açacağız. Herkesin iftihar ettiği Topkapı Sarayı, çevresi ve tarihi yarım adada ciddi çalışmalar yapıyoruz.. 'Tarihi yarım adayı tarihi ciddiyetine, saygınlığına,kavuşturmak için bir seferberlik yaptık. Kişisel olarak yapılan yanlışlar büyük ölçüde ayrıldı ve tarihi dokuyu, bu yılsonu itibariyle büyük ölçüde ayağa kaldırmış olacağız''

İstanbul'da bunun dışında yapmaya çalıştıkları birçok işin olduğunu ve İstanbul'un çok önemli bir kültür şehri ve geçen senenin ''2010 Avrupa Kültür Başkenti'' olduğunu da belirten Günay, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Geçen yıl Avrupa'da otellerin doluluk oranı yüzde 62 civarında iken, İstanbul'da yüzde 73'tü. Şubat ayı ortası itibariyle aldığım rakamlar, 2010 yılının Ocak ayına göre, 2011 yılında yabancı turist artışı yüzde 29 olarak gerçekleşmiş bulunuyor. İstanbul, şuanda birinci ay itibariyle yüzde 25'in üzerinde bir artış sergiledi”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :