Malum belgeye suç duyurusu

Malum belgeye suç duyurusu

‘İrtica eylem planı’ hakkında suç duyurusundan bulunan grup, adliye önünde eylem gerçekleştirdi.

Mazlum-Der Gaziantep Şubesi ‘irtica eylem planı’ ile ortaya çıkan ‘darbe hazırlığı’ hakkında cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Mazlum-Der GYK üyesi Mehmet Alkış, tarafından Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunda eylem planında ‘ismi geçen’ ve halk iradesini alaşağı etme ‘emrini veren’ cuntacıların yargılanması istendi.
ADLİYE ÖNÜNDE EYLEM
Suç duyurusunun ardından adliye önünde toplanan MAZLUM-DER, AYDER, KALEM-DER, Özerk Diyanet Evkaf Sendikası, Özgür Eğitim- Sen, KALEM-DER ve VAHDET Vakfı temsilcileri “Cuntaya Hayır” “Darbeciler Yargılansın” sloganıyla protesto gösterisi gerçekleştirdiler.
GEREKEN YAPILSIN
Grup adına konuşan Mehmet Alkış, darbecilerin görevden alınması için Genelkurmay Başkanı Başbuğ’dan gerekeni yapmasını istedi. Alkış, “Toplumu doğru olmayan beyanlarla yanıltanlar, aynı toplumun sağladığı imkânlarla işgal ettikleri mevkileri terk etmelidirler. Gereğini yapmayanlar hakkında, toplumsal iradeyi temsil eden Hükümet, bir an önce harekete geçmelidir” dedi.
CUNTAYA HAYIR
Yaptıkları suç duyurusu hakkında da bilgi veren Alkış, “Vatandaşların vergileriyle oluşturulan kamu imkânlarını, güvenlik için oluşturulan silahlı gücü, amacı dışında ve halkın iradesini ortadan kaldırmaya yönelik girişimler için kullananların bir an önce tasfiye edilmesi gerektiği zorunlu bir talep olarak halkın gündemine girmiştir. İlgililerin bu talebe uyarak en kısa zamanda gereğini yerine getirmeleri gerekmektedir. Bizde ilgililere yardımcı olmak adına ‘cuntaya hayır’, ‘darbeciler yargılansın’ diyerek suç duyurusunda bulunduk” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :