Mancini'yi resmen açıkladılar

Mancini'yi resmen açıkladılar

İtalya Ligi'nde bu sezon istenileni veremeyen Inter'de, Mazzari ile yollar ayrılırken; göreve Galatasaray'ın eski teknik direktörü Roberto Mancini getirildi

İtalya Serie A'nın köklü ekiplerinden Inter'de teknik direktör Walter Mazzari'nin gönderileceği spekülasyonları son buldu. Bugün basında yer alan haberlere göre, Walter Mazzarri ile yollar ayrıldı ve göreve daha önce takım çalıştırdığı 4 yılda 3 lig ve 2 de İtalya Kupası kazanan Roberto Mancini getirildi.

Galatasaray'dan sezon başında ayrılan Mancini'nin Inter'le 2.5 yıllık sözleşme imzalayacağı duyurulurken, takımın başındaki ilk maçına 23 Kasım'da oynanacak Milan derbisinde çıkacak.

Inter'i üstüste 3 yıl lig şampiyonluğuna taşıyan; ancak Şampiyonlar Ligi'ndeki başarısız sonuçların ardından sorgulanan Roberto Mancini, 2009 sonunda Milano ekibinden ayrıldı. 2009-2010 sezonunun ikinci yarısında Mark Hughes'un yerine Manchester City'de göreve getirilen Roberto Mancini, takımıyla 5.'lik gördü. İkinci sezonunda transfere milyonlarca Euro harcanmasına karşın; City, sezonu 3. sırada tamamladı. 2011-12'de ise Mancini ve Manchester City, tarihi bir şampiyonluk yaşadı. Son hafta oynanan maçta Queens Park Rangers karşısında sahasında 2-1 geri düşmesine karşın, 90+2'de Edin Dzeko, 90+4'te ise Sergio Aguero'nun golleriyle üç puanı hanesine yazdıran City, ezeli rakibi Manchester United'ın önünde şampiyonluğa ulaştı. Mancini,  City'yi 44 yıl sonra şampiyonluğa taşımasına karşın, ertesi yıl şampiyonluk United'a kaptırılırken; İtalyan taktisyenin sözleşmesi feshedildi.

2013-14 sezonunda Galatasaray macerası başlayan Roberto Mancini, ilk sezonunda Türkiye Kupası'nı kazanırken, sarı-kırmızılı ekip ligi Fenerbahçe'nin ardından 2. tamamladı. Galatasaray, aynı sezon Şampiyonlar Ligi'nde grupları kalmayı başarmasına karşın, 11 Haziran'da İtalyan teknik adamla yollar ayrılmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.