Manga "Avrupa'nın En İyi Sanatçısı"

Manga "Avrupa'nın En İyi Sanatçısı"

MTV Avrupa Müzik Ödülleri Yarışmasında Manga “Avrupa’nın En İyi Sanatçısı” ödülünü aldı.

 

MTV Avrupa Müzik Ödülleri 2009, her şeyin başladığı yere, Berlin’e geri döndü. Bu yıl halk oylamasıyla seçilen en iyi müziklerin onurlandırıldığı gece 02 World Arena’da gerçekleşti.

Nil Karaibrahimgil, Kenan Doğulu, Atiye ve Bedük gibi güçlü rakiplerini geride bırakıp "En iyi Türk Sanatçı" seçilen Manga şimdi de Avrupa'nın en iyisi seçildi. “Single Lady” videosuyla “En İyi Video” ve “Halo” şarkısıyla “En iyi şarkı” kategorilerinde ödül alan Beyonce, aynı zamanda “En İyi Kadın sanatçı Ödülü”nü de alarak törenden 3 ödülle birden ayrıldı.

“En iyi erkek sanatçı ödülü” Eminem, “En İyi Müzik Grubu Ödülü”nü “Tokio Hotel, “En İyi Rock Grubu Ödülü”nü Green Day kazanırken, “En iyi çıkış yapan sanatçı Ödülü”nü Lady Gaga, “En iyi canlı performans gösteren grup ödülü”nü İrlandalı grup U2 ve “En iyi sahne performansı” kategorisinde de Linkin Park ödül aldı. İrlandalı rock grubu U2, törenden önce Berlin Duvarı'nın yıkılışının 20. yıldönümü nedeniyle tarihi Brandenburg Kapısı (Brandenburger Tor) önünde bir konser verdi. Konseri, çok sayıda U2 hayranı izledi. Töreni ünlü şarkıcı Katy Perry’nin sundu.

"Yalnız ve güzel ülkem"

Ödül töreninde konuşma yapan Manga'nın solisti Ferman Akgül tüm sevenlerine teşekkür ederken ülkemizi Avrupa'da başarıyla temsil eden yönetmenimiz Nuri Bilge Ceylan'a Ceylan'ın 61.Cannes Film Festivali'nde En İyi Yönetmen Ödülü'nü alırken söylediği ""Ödülü, tutkuyla sevdiğim yalnız ve güzel ülkeme adıyorum" sözüne de gönderme yaptı. Ferman Akgül teşekkür konuşmasını "Türk yönetmenlerimizden Nuri Bilge Ceylan'a da teşekkür etmek istiyoruz. Yalnız ve güzel ülkemizi çok iyi temsil ediyor." diyerek bitirdi.

Etiketler :