Manisaspor 1-1 Beşiktaş ÖZET

Manisaspor 1-1 Beşiktaş ÖZET

Üst üste 8 maç kazandıktan sonra, geçen hafta İnönü'de Diyarbakırspor beraberliğiyle frene basan Beşiktaş, bugün deplasmanda Manisaspor'la karşılaştı. Maç sonunda takımlar 1'er puanla ayrıldı..

 Arka arkaya alınan 8 galibiyetin ardından geçen hafta Diyarbakırspor karşısında seriyi bozan Beşiktaş, Manisa deplasmanından da eli boş döndü.

Beşiktaş'ın golünü 24. dakikada Bobo atarken ev sahibi ekibin golünü ise 32. dakikada Kalabane kaydetti.

Bu sonuçla Beşiktaş puanını 32 yaptı ve haftayı 5. sırada tamamladı. Manisaspor ise puanını 18 yaparak 12. sıradaki yerini korudu.

MANİSASPOR 1-1 BEŞİKTAŞ

STAT: 19 Mayıs

HAKEMLER: Selçuk Dereli, Mustafa E. Eyisoy, Erdinç Sezertam

MANİSASPOR: İlker, Güven, Kalabane, Burak, Eren, Ferhat, Mehmet Nas, Yiğit İncedemir, Mehmet Güven, Simpson , İsaac

BEŞİKTAŞ: Rüştü, İ.Toraman, Sivok, Ferrari, İsmail Köybaşı, Ernst, Fink, Tello, Ekrem, Nihat, Bobo

MAÇTA İLK YARI

DK 1: Maça Manisaspor başladı..

DK 3: Beşiktaş sol çaprazdan bir serbest vuruş kullandı Nihat'la... Nihat'ın ortasını defans uzaklaştırdı.

DK 6: Beşiktaş'ta Tello sağ kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı, İbrahim Toraman yükseldi kafayı vurdu ama top üst direkten geri geldi.

DK 8: Mehmet Nas cezasahası içinde. son anda Rüştü kapandı ve topu aldı.

DK 10: Maçta henüz gol yok.

DK 16: Manisaspor'da Mehmet Nas sağ kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı, savunma topu uzaklaştırdı sonrasında Mehmet Güven gelişine çok sert vurdu ve top az farkla üstten auta çıktı.

 DK 17: Beşiktaş iki kez arka arkaya korner kullandı. İkisinden de sonuç gelmedi.

DK 20: İki takım da gollük pozisyonlar bulmasına rağmen henüz ağlar havalanmış değil..

DK 21: Mehmet Güven korner kullandı. Sivok karşıladı. Sonrasında bir korner kararı daha çıktı.

DK 22: Yine Mehmet aynı sağ köşeden kullandı. Ferrari yükseldi, Calabane'nin faulü var.

DK 24: Beşitaş ortadan yüklendi. Nihat cezasahası içinde Bobo'ya nefis bir pas attı. Bobo kontrol ettiği topa düzeltti ve vuruşunda takımını öne geçiren golünü attı.. 0-1

DK 27: Isaac sağ taraftan topla ilerlerken Fink'in müdahalesi ile topu kaybetti.

DK 31: Manisaspor atağında Isaac sağ çaprazda ceza sahası içinden kaleye sert vurdu ve kaleci Rüştü topu kapattığı köşeden kornere çeldi.

DK 32: Calabane.. Mehmet Nas sağdan korneri kullandı. Calabane gerilerden geldi. Kafaya çıktı müthiş bir gol.. Beşiktaş 573 dakika sonra kalesinde ilk golü gördü.. 1-1

DK 34: Beşiktaş kontraatağa çıktı. Ekrem soldan geldi. Nihat'a bir pas. Nihat vurdu. Kaleci İlker son anda önledi. Kornerden sonuç gelmedi..

DK 36: Mehmet güven 25 metreden şutunu çekti. Yerden gelen top Rüştü'de kaldı.

DK 40: Ekrem yine soldan geldi. Cezasahasına orta. Ernst'ten ara pas. Nihat en arkada. Gelişine vurdu. Çok kötü bir vuruş.

DK 43: Maçta 1-1 eşitlik sürüyor..

DK 45: Toroman sağ taraftan ortaladı. Bobo'dan önce İlker çıktı ve topu aldı.

+1 dakika uzatma oynanacak.

DK 45+1: Yine Beşiktaş atağı. İsmail topu iyi kontrol etti. Kaleye vurdu. İstediği gibi değil..

Selçuk Dereli ilk yarıda son düdüğü çaldı.

--- İki takım oyuncuları da sahaya dönüyorlar

DK 46 : Ve ikinci yarı başladı. İki takım da ilk yarıdaki kadrolarıyla sahadalar.

DK 47: Manisaspor gole çok yaklaştı. Ceza alanı sağ bölümünde Mehmet Nas sağ ayağının dışıyla Güven'e çok güzel bir orta yaptı ancak Güven'in kafa vuruşu yandan auta gitti. İyi yükselebilse gol gelebilirdi.

DK 48: Tello, soldan kaçan Ekrem'i ara pasıyla gördü. Başarılı oyuncu ceza alanı dışından sert vurdu ancak top yandan auta gitti.

DK 50: Tello soldan serbest vuruşu kullandı. Arka direkte Ferrari kafayla indirdi. Oluşan karambolde Nihat ve Bobo topu kaleye gönderemeyince Manisaspor defansı tehlikeyi uzaklaştırdı.

DK 53: Son beş dakika Manisaspor yarı alanında oynandı.

DK 54: Manisaspor çok etkili geldi. Orta sahadan aldığı ara pasında Isaac, Sivok'un hatasından yararlanıp topu aldı. Rüştü'nün de çıktığını gören Nijeryalı, geriden gelen Simpson'a topu bıraktı. Kanadalı oyuncu topu boş kaleye bırakacaktı ancak geriden gelen kaptan İbrahim Toraman topu kornere gönderdi ve yüzde yüzlük bir pozisyonu sona erdirdi. Kçşe vuruşundan ise sonuç çıkmadı.

DK 55: Bu dakikalarda Manisaspor yeniden oyunda dengeyi sağlamış durumda. Özellikle Isaac'in Beşiktaş defansının dengesini bozdığu gözleniyor.

DK 58:Maçtaki ilk sarı kartı, orta sahada Tello'ya arkadan giren Ferhat görüyor.

DK 60:Manisaspor'da Isaac, Beşiktaş ceza sahası içinde yerde yatıyor. Oyun durmuş vaziyette..

DK 62:Geride kalan 62 dakika sonunda iki takım adına da henüz oyuncu değişikliği olmadı. Ancak Manisaspor kulübesinde bir hareketlilik var.

DK 63: Manisaspor'da bir sarı kart da Simpson'a...

DK 64:Kontraatağa çıkan Manisaspor'da Isaac, ceza alanına girerken İbrahim tarafından indirildi. Tehlikeli bir yerden frikik kazandı ev sahibi ekip.

DK 65:Manisaspor'da Yiğit oyunda. Kaptan Güven kenarda.

DK 66:Saniyeler önce oyuna giren Yiğit Gökoğlan kazanılan frikiği kullandı ancak top üst direğe çarpıp auta gitti.

DK 68:Manisaspor'da kazanılan köşe vuruşunda top Isaac'e geldi. Nijeryalı golcünün dönerek vuruşu yandan auta gitti.

DK 69:Manisaspor bu dakikalarda gole daha yakın olan taraf.

DK 71:Beşiktaş'ta Tello yerini Nobre'ye bıraktı.

DK 72:Beşiktaş soldan Nihat ile köşe vuruşu kullandı. Bobo'nun kafası yandan farklı bir biçimde auta gitti.

DK 75:Beşiktaş köşe atışı kazandı. Atış öncesi ceza alanında oluşan itişmeler sonucu, daha önce de hakem tarafından uyarılan Yiğit İncedemir sarı kartla cezalandırıldı. Kullanılan korneri ise Manisasporlu oyuncular uzaklaştırdı.

DK 78:Mücadelede artık kritik dakikalar oynanıyor. Beşiktaş oyunu yavaş yavaş yarı alana yığıyor ancak Isaac ve Simpson gibi iki süratli forveti olan Manisaspor da her an gol pozisyonu yakalayabilir.

DK 81:Manisa'da Kemal oyunda. Simpson kenarda...

DK 82:Beşiktaş'ta ise Ekrem kenara alındı. Uğur İnceman oyunda.

DK 84:Manisaspor'da bir değişiklik daha. Ergin Keleş oyunda. Mehmet Güven kenarda...

DK 85:Beşiktaş gole çok yaklaştı. Manisa yarı alanı ortasından kazanılan serbest vuruşu Nihat altıpasa ortaladı. Bobo ile kaleci İlker havadaki topa yükseldi. Brezilyalı oyuncunun kafa vuruşunu kaleye giderken Yiğit İncedemir uzaklaştırdı.

DK 88:Nihat ceza alanında arkası dönük pozisyonda topu aldı. Dönerek vurmak istedi ancak Manisa defansı dikkatli. Nihat pozisyon sonrası penaltı itirazında bulundu.

DK 89:Beşiktaş uzun topta Bobo'yu gördü. Bobo da ceza alanıa giren vatandaşı Nobre'ye topu indirdi. Nobre hafif sol çaprazdan, gelen pasa sol ayağıyla gelişine vurdu ancak top kaleci İlker'de kaldı.

DK 90:Mücadelede 4 dakika uzatma var.

DK 92:Manisa defansı, ceza yayının yaklaşık 7-8 metre gerisinde Nobre'yi indirdi. Kazanılan frikiği Nihat kullandı. Top barajdan döndü.

 

M.S. : Bobo ve Kalabane'nin karşılıklı golleriyle maç 1-1 sona erdi.

 

M.S. :Geçen hafta aldığı Diyarbakır beraberliğinin ardından bir kez daha berabere kalan Beşiktaş 32 puanla zirve takibini sürdürüyor. 18 puana yükselen Manisaspor ise G.Saray'dan sonra Beşiktaş'a da çelme takarak büyüklerin belalısı olmaya devam etti.

Etiketler :