Manisaspor'da Karaman dönemi

Manisaspor'da Karaman dönemi

Spor Toto Süper Lig takımlarından Manisaspor'da Hikmet Karaman'lı dönem resmen başladı.

Manisaspor Tarık Almış Spor Tesislerinde düzenlenen imza töreninde konuşan Manisaspor Kulübü Başkanı Kenan Yaralı, Antalyaspor maçının ardından teknik direktör Hakan Kutlu'nun istifa ettiğini hatırlatarak, ''Hakan Kutlu ile karşılıklı anlaşarak ayrıldık. Akabinde değerli hocamız Hikmet Karaman'la anlaşarak göreve davet ettik. Sağ olsun kendisi 5 saatlik bir toplantının ardından kararını verdi. Bizlerle beraber bu yola çıktı. Büyük bir misyonu, görevi, yükü üstüne aldı'' dedi.

Hikmet Karaman'ın kendi ekibiyle birlikte teknik direktör olarak görev yapacağını kaydeden Yaralı, Karaman'a kendilerinin ilettiği teklifi kabul ettiği için teşekkür ederek, Karaman'la olan anlaşma zemininde paranın hiç gündeme gelmediğini ifade etti.

Yaralı, şunları kaydetti:

''Bizim için lig yeniden başladı. Hani derler ya 'Avans vererek başladık'. Artık arayı kapatmak hocanın ve ekibinin işi. Burada en büyük yük hocamıza düşüyor. Bu futbolcu grubu, yönetim ve taraftarla Türkiye'de büyük ses getireceğine inanıyorum. Bu avansla başladığımız ligi daha iyi bir yerde tamamlayacağımıza inanıyorum. Manisa'ya, Manisa taraftarına bu işin hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah hepimiz için hayırlı olur.''

Manisaspor yönetimi ile dün karşılıklı olarak görüş alışverişinde bulunduktan sonra Manisaspor'da göreve başlama kararını verdiğini ifade eden Hikmet Karaman da ''Biz teknik ekip olarak felsefemiz, takımı kümede bırakmanın ötesinde Manisa'da neler yapabiliriz, Manisaspor takımıyla lig bittiği zaman Manisa şehrine, taraftarına futbol açısından neler izlettirebilirizi konuştuk. Çünkü 'geldi, takımı düşmekten kurtardı, gitti' düşüncesinden kurtulmak istiyorum. Bu takımı şampiyon yapmak istiyorum. Şampiyon yapmak içinde çalıştığım sezonlarda, bir sistemi, bir futbol felsefesini kültürünü o takımıma yerleştirip ondan sonra da gelecek seneler içinde yüksek hedefleri koyarak belli bir başarı çizgisini yakalamak istiyorum'' diye konuştu.

Amacınının ''gel Manisaspor'u kümede bırak'' olmadığına dikkat çeken Karaman, şöyle devam etti:

''Amacım 'Manisaspor'u kümede bırak git, benden sonra bir başkası gelsin' değildi. Bu amaç üzerinde birleştik. Dört haftada 0 puan çeken bir takımımız var. Cuma gününe kadar çok üst düzey bir analiz yapıp, takımla birlikte olup en doğru 11 kişilik kadroyu çıkarıp, oradan nasıl 3 puan alırızın, yenilmeden dönebilirizin hesapları içindeyiz. Çünkü ligin dibinde makas yok. Baktığınız zaman 0,1,2,3 diye gidiyor. Makas yok. O zaman hedefleri değiştir. Ama şu anda görüntü itibariyle kafamızda bazı şeyleri düşünebiliriz. Bize verilen güven ve destek için teşekkür ediyoruz. Manisaspor'un bir güçbirliğine ihtiyacı var. Bunu da en iyi şekilde yapacağız.''

-TRABZONSPOR MAÇI

Trabzon'dan iyi bir sonuçla döndükten sonra iç sahada oynayacakları iki maçı da kazanarak çıkışa geçmek istediklerini ifade eden Karaman, bunun gerçekleşmesi durumunda kafasındaki düşüncelerin sağlam temeller üzerine oturacağını belirtti.

Devre arasına kadar yukarılardan kopmadan eksikleri ve hataları belirleyeceklerini ifade eden Karaman, ''İkinci yarıya bu şekilde girmemiz gerekiyor. Makas açık değil, bu bizim elimizde. Teknik ekip olarak iddialıyız. Eğer bir farkımız varsa bu farklılığı ortaya koymak zorundayız. Allah'ın izniyle başarılı bir şekilde bu işi götüreceğiz'' dedi.

Etiketler :