Manş Tüneli'nde Korkulu Saatler

Manş Tüneli'nde Korkulu Saatler

Fransa ve İngilterey birbirine bağlayan Manş Denizi altından geçen Manş Tüneli'nde mahsur kalan 2 bin kişi yardımcı bir lokomotif tarafından kurtarıldı. Yolcular 15 saat boyunca tünelde susuz ve elektriksiz kaldıklarını söyledi.

 

Aşırı soğuk hava nedeniyle İngiltere ile Fransa'yı birbirine bağlayan Manş denizinin altındaki tünellerden geçen (The Channel Tunnel) hızlı trenlerin bozulması sonucu 2 bin yolcu mahsur kaldı. 
 
 Gece boyunca denizin altındaki tünellerde mahsur kalan yolcular bugün sabah saatlerinde gittikleri yere varabildiler. 2 saat süren Paris ile Londra arası yolculuk dün gece 15 saatte tamamlanabildi.

İngiltere ile Fransa arasında hızlı tren seferleri yapan Eurostar firması, yolcuların tünelde mahsur kaldıklarını doğrulayarak, ellerinden geleni yapacaklarını açıkladı. Mahsur kalan yolcular, 15 saat boyunca tünelde susuz ve elektriksiz kaldıklarını söyledi.

Eurostar firması, olayla ilgili yaptığı açıklamada hızlı trenlerin dondurucu havadan tünellerin içindeki ılık havaya geçtikten sonra bozulduğunu açıkladı.

Trenlerinin bozulmasından sonra mahsur kalan yolcular yardımcı bir lokomotif tarafından kurtarıldı.

Bu arada kurtarılan yolcular, yardıma geç geldiği gerekçesiyle Eurostar yetkililerini suçladı.

50 kilometre uzunluğundaki İngiltere-Fransa arasındaki tünel (The Channel Tunnel) dünyanın en uzun tüneli olarak biliniyor.
 

Etiketler :