Mardin'de yakalanan silahlar kirli çıktı

Mardin'de yakalanan silahlar kirli çıktı

Mardin'de önceki gün bir TIR'da ele geçirilen silahlar kirli çıktı.

Silahların kriminal incelemesinden 22 Nisan 2010'da Kızıltepe'de 1 polis memurunun şehit olduğu, 1 polis memurunun yaralandığı saldırıda kullanıldığı belirlendi. Terör örgütü PKK'ya gittiği öne sürülen silahları, Irak'ın kuzeyinden getiren şoför S.S.'nin serbest bırakılması ise dikkat çekti.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 24 Temmuz'da bir TIR'a operasyon düzenleyen güvenlik güçleri tam bir cephanelikle karşılaşmıştı.

Araçtaki hava tüpüne zulalanmış halde 2 Kalaşnikof marka tüfek, 1 adet PM98 adlı otomatik tabanca, 29 tabanca ve Kalaşnikof ile PM98'e ait 8 bin 780 adet mermi ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan TIR'ın sürücüsü S.S. ifadesinde silahları kimden aldığını, kaça aldığını tek tek anlattı. Silahları Irak'ın kuzeyindeki Dohuk bölgesinde 'Iraklı Ahmet' olarak bilinen kişiden aldığını, zulalama işlemini de TIR'a aynı kişinin yaptığını öne sürdü.

Silahları Türkiye'ye satmak için getirdiğini ve toplam 35 bin lira verdiğini dile getiren S.S., elde edeceği parayla borçlarını kapatmayı düşündüğünü anlattı. İfadesinin ardından Nusaybin Savcılığı, S.S.'yi adli denetim istemi ile mahkemeye sevk etti. Nusaybin Sulh Ceza Mahkemesi de S.S.'yi adli denetim kararı vererek serbest bıraktı.

Ele geçirilen silahlar Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kriminal laboratuvarlarında incelendi. İncelemede PM98 markalı otomatik silahın, 22 Nisan 2010'da Kızıltepe'de 1 polis memurunun şehit olduğu, 1 polis memurunun yaralandığı saldırıda kullanıldığı tespit edildi.

Mardin Kızıltepe ilçesi Ersoylu Mahallesi'nde 23 Nisan 2011'de özel timle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada ölü ele geçen teröristlerin üzerinden de yine PM98 marka silah çıkmıştı. Güvenlik uzmanları terör örgütü PKK'nın şehir içinde bu silahı kullanmaya başladığına dikkat çekiyor. Üst düzey kaynaklar, "Örgüt şehir içindeki eylemlerde Kalaşnikof yerine PM98 tipi silah kullanmaya başladı." diyor. (Zaman)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.