Marmara Denizi'nde korkutan çekilme

Marmara Denizi'nde korkutan çekilme

Marmara Denizi'nin güneyinde kalan Karacabey ilçesine bağlı Yeniköy'deki 20-25 metrelik deniz çekilmesi vatandaşları korkutuyor.

Her yıl gerçekleşen 2-3 metrelik çekilmenin bu yıl 20 metreye kadar çıktığını ve kayıkların sahile sürüklendiğini belirten vatandaşlar, Simav depreminin ardından bu tabiat olayının da araştırılması gerektiğini söyledi.


Kütahya'nın Simav ilçesinde meydana gelen depremin etkileri henüz geçmeden Bursa'da yaşanan ilginç olay akıllara birçok soru işareti getirdi. Karacabey ilçesine bağlı Yeniköy sahilinde deniz suyunun 20-25 metre çekilmesi paniğe neden oldu. Marmara Denizi'ne bakan Yeniköy sahilinde son 1 yılda suların 25 metre çekildiğini belirten Hakkı Altın (73) isimli vatandaş, "1990 yılından bu yana yaz aylarında Yeniköy'de yaşıyorum. Şimdiye kadar hiç böyle bir şey görmedim. Son 1 yılda deniz suyu 20-25 metre çekildi. Bunun nedeni sahile yapılan iskele ve doldurulan taşlar olabilir. Ama hayra alamet olmayan bir gelişme" dedi.


Vatandaşların bazıları yeni yapılan balıkçı barınağı sebebiyle denizin çekildiğini kaydederken, kimileri ise gelgit olduğunu ifade ediyor. Kütahya depremi sonrası yaşanan bu gelişmeyle korkuya kapıldıklarını belirten bazı vatandaşlar ise, suların çekilme nedeninin araştırılmasını istedi.
Öte yandan, suların çekilmesiyle birlikte sahil bölümünde geniş bir alan oluştu. Bazı kayıkların da çekilen su yüzünden sahile sürüklenmesi dikkat çekti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.