Marmara İlahiyat 50. Yılını Kutluyor

Marmara İlahiyat 50. Yılını Kutluyor

Marmara Üniveristesi İlahiyat Fakültesi kuruluşunun 50. yılı münasebetiyle kutlama programı düzenliyor. Üç gün sürecek kutlama programında ilahiyat fakültelerinden beklentiler, önemi ve bilimsel bakış açısı masaya yatırılacak.

 

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, 50. Yıl etkinlikleri başlıyor. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Raşit Küçük'ün açılış konuşmasını yapacağı etkinlikler, Marmara Üniversitesi İlahayit Fakültesi'nde 18 Kasım'da başlayıp, 20 Kasım'da kılınacak cuma namazının ardından son bulacak. 

Sinevizyon gösterisi, plaket programı ve pilav ikramının yapılacağı birinci gün etkinlikleri,  Türk Tasavvuf Musikisi konseri ve ödül töreni ile sonlanacak.

Etkinliklerin ikinci gününde ilk olarak  "İhtiyaç ve Beklentiler Açısından Türkiye'de İlahiyat Fakülteleri" başlıklı sempozyum gerçekleşecek. Prof. Dr. Salih Tuğ'un başkanlığını yapacağı oturuma,  Prof. Dr. Yasin Aktay, Prof. Dr. İsmail Kara ve Gazeteci Ahmet Taşgetiren katılacak.

İkinci günün diğer sempozyumu olan "Din Öğretimi ve Din Hizmetleri Açısından İlahiyat Fakülteleri" başlıklı programın başkanlığını Prof. Dr. M. Saim Yeprem yaparken, Prof. Dr. İrfan Aycan, Dr. Ahmet Çetin ve Prof. Dr. Ahmet Yaman dinleyicilere hitap edecek.

"Bilim Araştırma Kurumu Olarak İlahiyat Fakülteleri" başlıklı üçüncü sempozyumun oturum Başkanlığını Prof. Dr. Mustafa Fayda yürütecek. Oturumda Prof. Dr. İlhan Kutluer, Doç. Dr. Murteza Bedir ve Dr. Seyfi Kenan söz alacak.

"Yüksel İslam Enstitüsü’nden İlahiyat Fakültesi'ne 50. Yıl Kutlamaları" programının üçüncü son gününde ise Marmara İlahiyat Camii'nde Cuma namazı kılınacak ve sonrasında konuk hafızlardan Kuran-I Kerim tilaveti dinlenecek...

Etiketler :