Marmara ve Çanakkale'de şiddetli lodos

Marmara ve Çanakkale'de şiddetli lodos

Marmara ve Çanakkale'de etkili olan fırtına nedeniyle bazı feribot seferleri iptal edildi...

Marmara Denizi'nde boğazlarda sabah saatlerinde şiddetli lodos etkili olmaya başladı. Zaman zaman deniz trafiğinin de aksamasına neden olan lodosun, saatte 60-70 km hızla kısa süreli fırtına şeklinde estiği öğrenildi.

Marmara ve Ege Denizi'nde etkili olması beklenen şiddetli lodos sabah saatlerinde kendini gösterdi. Saatte 60-70 km hızla esen lodos zaman zaman deniz trafiğinin aksamasına neden oldu.

İstanbul kıyılarında yüksek dalgaların oluştuğu görüldü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamayla vatandaşlar şiddetli lodos ve beklenen sağanak yağışa karşı uyarıldı.

İDO'NUN BAZI SEFERLERİ LODOS NEDENİYLE İPTAL EDİLDİ

İstanbul'da etkili olan lodos nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO) bazı seferleri iptal edildi.

İDO'dan alınan bilgiye göre, deniz otobüsünün Bostancı-Kadıköy-Yenikapı-Bakırköy, Bostancı-Kabataş, Sarıyer-Beykoz-İstinye-Beşiktaş-Kabataş-Kadıköy, Avcılar seferleri ve Pendik-Kartal-Bostancı ile Kartal-Yalova seferleri gerçekleştirilemiyor.

İDO'nun vapur seferlerinin ise normal olarak sürdüğü bildirildi.

İSTANBUL'DA ŞİDDETLİ LODOS NEDENİYLE ELEKTRİK DİREKLERİ DEVRİLDİ

İstanbul'da etkili olan şiddetli lodos, bazı sıkıntıları da beraberinde getirdi. Özellikle sahil kesiminde bulunan vatandaşlar, lodosla birlikte zor anlar yaşadı. Zeytinburnu 10. Yıl Caddesi ve Yenikapı sahilinde iki elektrik direği, şiddetli lodos nedeniyle devrildi. Devrilen direkler, sahilde seyreden bazı araçlarda maddi hasara neden oldu.

Devrilen direk nedeniyle aracı hasar gören Habip Gülseven, "Sabah işe gidiyordum. Elektrik direği üzerimize devrildi. Ani fren yapamadım. Direk bizim camı patlattıktan sonra diğer araçlara da hasar verdi. Ucuz atlattık, ölümden döndük. Seçim bayrakları elektrik direklerine bağlanıyor ve ağırlık yapıyor. Bütün İstanbul'da böyle bir tehlike var. Bu konuda yetkili makamlara şikayette bulunarak, maddi manevi tazminat davası açacağım" dedi.

Belediye ekipleri, sahildeki diğer direkleri de devrilme ihtimaline karşı kontrol etti.

ÇANAKKALE'DE FIRTINA NEDENİYLE BOZCAADA-GEYİKLİ FERİBOT SEFERİ DURDURULDU

Çanakkale'de etkili olan fırtına nedeniyle, Bozcaada-Geyikli arasındaki feribot seferi geçici olarak durduruldu.

Kuzey Ege'de etkili olan lodos nedeniyle, saat 07.30'da Bozacada-Geyikli, saat 10.00'da da Geyikli-Bozacada arasında yapılması planlanan seferler iptal edildi.

Çanakkale Boğazı ile Adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ yetkilileri, diğer hatlardaki seferlerin sürdürüldüğünü söyledi. Yetkililer, Bozacaada-Geyikli arasında öğleden sonra yapılması planlanan seferlerin ise havanın durumuna göre belirleneceğini kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :