Marmarabirlik, ortaklarına yarın 245 milyon lira ödeme yapacak

Marmarabirlik, ortaklarına yarın 245 milyon lira ödeme yapacak

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik), ortaklarına yarın 245 milyon lira ödeme gerçekleştirecek.Birlikten yapılan...

BURSA (AA) - Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik), ortaklarına yarın 245 milyon lira ödeme gerçekleştirecek.

Birlikten yapılan açıklamaya göre, Marmarabirlik'te 22 Ekim 2021'de başlayan 2021-2022 ürün alım kampanyası sona erdi.

Ortaklarına yarın 245 milyon lira ödeme yapacak olan Marmarabirlik'in, bu ödemeyle üreticisine borcu kalmayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, "2021/2022 iş yılı ürün alım kampanyasında da Marmarabirlik, ortaklarının yanında olmuştur. Marmarabirlik'e bağlı 8 kooperatif ve 25 bin ortağımızdan 72 bin 650 ton rekolte beyanı geldi." ifadelerini kullandı.

Ürün bedel ödemeleriyle ilgili bilgi veren Asa, "2021/2022 iş yılı ürün alım kampanyasında yağlık dahil 450 milyon lira tutarında 44 bin 500 ton ürün alımı gerçekleştirilmiştir. Alınan ürün bedellerinin yüzde 50'sine karşılık gelen 205 milyon lira, 15 günlük periyotlarda peşin olarak ödenirken ürün bedellerinin geri kalan kısmının tamamı 27 Ocak Perşembe günü ödenecektir. 245 milyon lira ödemeyle üreticilerimize ürün bedeli olarak borcumuz kalmayacaktır. Ortaklarımız saat 18.00'den itibaren son dilim ödemelerini Ziraat Bankası ATM'lerinden alabileceklerdir." değerlendirmesinde bulundu.

Asa, Marmarabirlik'in her zaman üreticisinin yanında olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Erken ödeme yaparak üreticimize destek olmak istedik. Diğer yandan ortaklarımızın girdi maliyetlerini düşürmek için 258 milyon lira ayni kredi tahsisatı yapılmıştır. Zirai ilaç çeşitleri, hazır bordo, bakırlı, bakır sülfat (göztaşı) gibi zeytinde kullanılan emtia fiyatlarında önemli artışlar olmuştur. Bu sebeple piyasa koşullarının altında fiyatlarla zirai ilaç temin edebilmek için yaklaşık 30 milyon lira tutarında peşin olarak zirai ilaç alımı yapılacaktır. Ortaklarımıza uygun fiyatla dağıtılacak bu emtialar, üreticimiz için çok önemlidir. Çünkü ortaklarımız ağaç bakımını yapamaz ise üretim de olmaz. Bu sebeple üreticilerimize kilogram başına verilecek olan 1 lira prim desteği, şubat ayının sonunda ödenecektir."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.