Marmara'da Köpek Balığı AKINI

Marmara'da Köpek Balığı AKINI

Marmara Denizi'nde bu kez tam 15 köpekbalığı birden yakalandı. Köpekbalıklarının Kurban Bayramı'nda denize akan kanın kokusuna gelmiş olabileceği tahmin ediliyor.

 

Marmara Denizi’nde yıllardır bir benzerine rastlanmayan olay yaşandı. Hamsi avına çıkan balıkçıların ağlarına tam 15 köpekbalığı birden takıldı. 3 ayrı tekne ile birlikte kıyıya taşınan köpekbalıkları  Beylikdüzü Gürpınar’daki Balıkçı Kenan Tesisleri'nde sergilenmeye başlandı. Köpekbalıklarının Marmara'ya hamsi peşinde ya da Kurban Bayramı'nda denize akan kan kokusu nedeniyle geldiği tahmin ediliyor.

KAN KOKUSUNA GELMİŞ OLABİLİRLER

Karadeniz’den Marmara’ya akın eden hamsi sürülerinin peşine takılarak İstanbul Boğazı’na ulaştıkları sanılan köpekbalıklarının boyutları görenleri şaşırttı. Vatandaşların büyük bir heyecanla izlediği köpekbalıklarının kurban bayramının hemen ardından Marmara’ya girmesi, kurban kanlarının Marmara’ya akıtılması yüzünden kan kokusuna gelmiş olabileceği olasılığını da akıllara getirdi.

4 METRE BOYUNDA 

İkisi 4 metre uzunluğunda, diğerleri ise 2 ila 3 metre arasında değişen boylardaki köpekbalıklarını tesislerinde sergilemeye başlayan İstanbul’un ünlü balıkçısı Balıkçı Kenan Tesisleri’nin sahibi Kenan Balcı, balıkçılık mesleği boyunca 15 köpekbalığını bir arada görmediğini belirterek, “Bugün burada 15 köpekbalığının birden yakalanması hamsi akınının ne boyutlarda olduğunun da bir göstergesi. Ben köpekbalıklarının Karadeniz’den hamsi sürülerinin peşine takılarak Marmara’ya girmiş olabileceğini düşünüyorum. Tabi diğer bir olasılık daha var. Kurban Bayramı’nda kurbanlıkların kanı Marmara’ya akıtıldı. Köpekbalıkları kilometrelerce öteden kan kokusunu alabiliyor. Köpekbalığı sürüsünün yakalanması bununla bağlantılı da olabilir” dedi.

KANSER HASTALARINDAN TALEP VAR 

Bu arada, vatandaşların büyük bir ilgi göstererek hatıra fotoğrafları çektirdiği  köpekbalıklarının 3 gün sergilendikten sonra Mumyalanarak Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ndeki türler arasına dahil edileceğini söyleyen Kenan Balcı, “Daha önce yakaladığımız köpekbalıklarına kanser hastalarından yoğun bir talep gelmişti. Kilo ile satmıştık. Bu kez yine bir bölümünü kanser hastalarımıza satacağız” diye konuştu.

Etiketler :