Marmaray sonrası Üsküdar

Marmaray sonrası Üsküdar

Yüzyılın projelerinden Marmaray'ın bitimi için Başbakan Erdoğan 2013 tarihini verdi. Çalışmalar sürüyor ama özellikle Üsküdar esnafının beli 6 yıldır bükülmüş durumda.

 

Temelleri 2004 yılında atılan ve yapımı devam eden, Avrupa ve Asya yakasını İstanbul Boğazı'nın altından birleştirecek Marmaray projesinin bitmesine 2 yıl kaldı.

Manş Denizi'ndeki “Eurotunnel” benzeri bir demiryolu projesi olan Marmaray’ın inşaat çalışmaları Üsküdar’ın köklü esnafının belini ciddi anlamda bükmüş durumda.

İnşaat alanının büyüklüğü ve güzergahların kapalı olması nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Üsküdar esnafına müjdeyi ise Belediye Başkanı Mustafa Kara verdi.

Özellikle küçük esnafın Marmaray direnişine dikkat çeken Mustafa Kara 24 TV’de katıldığı programda Marmaray sonrası nasıl bir Üsküdar olacağı hakkında bilgi verirken esnafın sorunlarına çare olacak projelerden bahsetti.

Bu ayın içerisinde Yenikapı ile Üsküdar arasında ışık görüneceğini belirten Mustafa Kara, Üsküdar'daki bütün esnafın Başbakan Erdoğan'ın 2013'ü bitiş tarihi olarak açıklamasıyla bütün umutla çalışmanın tamamlamasını beklediğini söyledi.

Marmaray çalışmasından dolayı mağduriyeti en yüksek derecede yaşayan küçük esnafın tüm zorluklara rağmen direndiğini, yeni kampanyalar ve satış yöntemleriyle ayakta kalmaya çalıştığına dikkat çeken Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, yerel yöneticiler olarak Marmaray sonrası, tüneli kullanan insanların rahat hareket edebilmesi için çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Kara, çalışmalarla ilgili olarak şunları söyledi: Tüneli kullanan ve Üsküdar'da inen vatandaşlarımızın nerede sanatsal faaliyetler olduğunu, hangi mekanlara gideceğini, ticaret hayatının hareketleneceğine dair planlamalar yapıyoruz. Hizmetlerimiz 2013 projeksiyonuna göre hazırlıyoruz ki, Marmaray bittiğinde biz 'Eyvah bitti ne yapacağız' demeyeceğiz."

Marmaray sonrasında Üsküdar'daki esnaf için iki ayaklı bir çalışma yürüttüklerini aktaran Kara, Marmaray'ın üzerindeki 5 bin metrekarelik çarşının ilk etap olarak faaliyete geçirilmesi yönünde çalışmalar yürütüldüğünü, bu şekilde küçük esnafın bir araya toplanacağını ve çarşıda ticari hareketlenme başladıktan sonra da ikinci etap olan Üsküdar-Ahmediye Kentsel Tasarım Projesi'ni faaliyete geçireceklerini söyledi.

Kara, detaylandırması henüz bitmeyen Üsküdar-Ahmediye Kentsel Tasarım Projesi çerçevesinde, sergi salonları, çeşitli ticari firmalar ve insanların alış-veriş yapabilecekleri alanlar oluşturulacağını ifade etti.

Haber 7

Etiketler :