Marriott Oteli Müslüman Etkinliğini İptal Etti!

Marriott Oteli Müslüman Etkinliğini İptal Etti!

Güney Florida Müslüman Federasyonu’nun 12-13 Ocak 2024 tarihlerinde gerçekleşecek ve içeriğinde toplantılar, yeme-içme, çocuklar için oyunlar, alışveriş gibi etkinliklerin yer alacağı Güney Florida Konferans ve Pazar programını iptal etti!

habername.com | Miami | ABD

Radikal bir web sitesi olan “Middle East Forum” sayfasında 2 Ocak 2024 tarihinde yayınlanan nefret dolu makale bu programı düzenleyenleri ve iştirak edecekleri “Hamas sempatizanları” olarak yaftaladı. Hemen ardından da bu programın Marriott tarafından iptali için imza kampanyası başladı. Bu tezvirata boyun eğen Marriott Oteli de aylar önce mukavele imzalayarak anlaştığı programı iptal etti.

Güney Florida Müslüman Federasyonu (SFMF) ve konuya duyarlılık gösteren Güney Florida Müslüman Organizasyonlar Koalisyonu (COSMOS), EMGAGE ve diğer müslüman dernekler hemen harekete geçtiler.

Konuyla ilgili bilgisine başvurduğumuz COSMOS Yönetim Kurulu Üyesi ve köşe yazarımız Mehmet Yaşar Ulutaş şunları ifade etti:

“Konu çok hassas bir konu ve tedbir alınmaz ise önümüzdeki süreçte diğer müslüman derneklerin programlarının da benzer sebeplerden ötürü iptal edilme riski var. Şahsım adına da ayrı bir önemi var çünkü SFMF Başkanı olan dostum Samir Kakli benden bu programın duyurulması için Türkçe bir video hazırlamamı rica etmiş ve bu video sosyal medyada paylaşılmıştı birkaç hafta önce.”

“Derhal harekete geçtik. Öncelikle bölge federal başsavcı yardımcısı ile bir görüşme ayarladık. Ardından Amerika Anavatan Güvenlik Departmanı Sivil Haklar direktörüyle görüşeceğiz. Bu arada Amerikan medyasında irtibatta olduğumuz dostlarımızla konuyu araştırmaları için temasa geçtik. Müslüman avukatlarımız da Marriott Hotel aleyhine dava açmak üzere hazırlanıyorlar. Ayrıca sosyal medya üzerinden Marriott’un iptal kararını protesto eden bir imza kampanyası (https://www.change.org/p/hold-coral-springs-marriott-accountable-for-giving-in-to-islamophobia) başladı.”

“Bu yapılan haksızlığın peşini bırakmayacağız ve kanuni yolladan haklarımızı aramaya devam edeceğiz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.