MARS'A YERLEŞMEK KADERİMİZDE VAR

MARS'A YERLEŞMEK KADERİMİZDE VAR

Amerikalı ünlü bilim kurgu yazarı Ray Bradbury, Mars'a yerleşmenin insanoğlunun kaderinde olduğunu belirterek, bu gezegende yerleşim kurulması gerektiğini söyledi.

Video konferans aracılıyla Meksika'daki Guadalajara kentinde düzenlenen uluslararası kitap fuarına katılan Bradbury, "Kırk yıl önce Ay'a ayak basan insanoğlunun Mars'ı yerleşime açmak için Ay'da kalmalıydı" diye konuştu.

Fuarın onur konuğu olan 90 yaşındaki Bradbury, "İnsanoğlu Mars'ı kolonize etmeli, çünkü bu onun kaderidir" dedi.

ABD'nin California eyaleti Los Angeles kentindeki evinden seslenen Bradbury, "Mars'a gidilememiş olunması beni kaygılandırıyor. Ay'a gitmeliyiz, orada bir istasyon kurarak Mars'a yönelmeli, orayı fethederek Marslı olmalıyız" diye konuştu.

Geçtiğimiz haftalarda Mars'ta "ciddi miktarda" su bulunduğu kanıtlanmış ve insanoğlunun gelecekte bu gezegende kolonileşme ümitleri artmıştı.

"Farenheit 451" ve "Mars Yıllıkları" adlı ünlü bilim kurgu eserlerin yazarı Bradbury, sözlerini, "Mars'ı fethettikten sonra Güneş'e en yakın yıldız sistemi Alfa Centauri'ye yönelmeliyiz" diye sürdürdü.

Ünlü bilim kurgu yazarı sorulara cevap verirken, babası fakir olduğundan üniversiteye gidemediğini ve en iyi eğitimi 10 yıl süreyle kütüphanelerde kitap okuyarak aldığını söyledi.

"En iyi eğitimi kütüphanelerde alırsınız, üniversite tecrübesi iyi bir tecrübe olmuyor" diyen Bradbury, "Farenheit 451" adlı romanını da 1951 yılında California Üniversitesinin kütüphanesinde yazdığını belirtti.

Hürriyet

Etiketler :