“Masallar Diyarı Kapadokya” Türkiye’yi geziyor!

“Masallar Diyarı Kapadokya” Türkiye’yi geziyor!

Dünyanın en eşsiz rotalarından biri olarak kabul edilen Kapadokya ve Nevşehir bölgesinin tanıtımı için Nevşehir Valiliği’nin talimatı ve Ahiler Kalkınma Ajansının destekleri ile oluşturulan Masallar Diyarı Kapadokya projesi il il dolaşmaya devam ediyor.

 

 

Dünyanın en eşsiz rotalarından biri olarak kabul edilen Kapadokya ve Nevşehir bölgesinin tanıtımı için Nevşehir Valiliği’nin talimatı ve Ahiler Kalkınma Ajansının destekleri ile oluşturulan Masallar Diyarı Kapadokya projesi il il dolaşmaya devam ediyor. Proje  kapsamında son teknoloji ile donatılan Mobil Kapadokya TIR’ı  ile Türkiye’nin 15 şehirde, ziyaretçilere eşsiz bir Kapadokya deneyimi sunuluyor.

 

Masallar Diyarı Kapadokya projesi ile Nevşehir’in tarihi ve doğal güzellikleri Türkiye’nin dört bir yanında son teknoloji ile tanıtmayı hedefliyor. Tanıtım TIR’ı Nevşehir’den hareket ederek sırasıyla  Adana, Mersin, Antalya ve Bodrum’da meydanlarda vatandaşlara ulaştı.

 

Nevşehir Valiliği’nin talimatı ile Ahiler Kalkınma Ajansının destekleriyle yürütülen proje için Ajansın Genel Sekreteri Vekili Bekir Varol, “Masallar Diyarı Kapadokya projesi ile Nevşehir bölgesinde yer alan tarihi, doğal ve kültürel zenginliğin Türkiye’nin farklı illerindeki vatandaşlarımıza taşımak istiyoruz. Nevşehir, potansiyel olarak bir dünya şehridir. Onu hak ettiği noktaya taşımak için elimizden gelen tüm çalışmaları yapıyoruz.” dedi.

 

VR Gözlükler ile sanal tur deneyimi

Kapadokya ve Nevşehir bölgesinin tarihi, turistik alanlarının tanıtımı için özel tasarlanmış olan TIR’ın içinde LED ve Plazma ekranlar yer alıyor. Bölgenin özel kameralar ile çekilmiş filmleri hem bu ekranlardan hem de Sanal Gerçeklik (VR) gözlükleri ile izlenebiliyor. Sanal gerçeklik teknolojisi ile çekilen filmlerde; doğa harikası Peribacıları, Kapadokya bölgesindeki eski uygarlıkların izleri yer alıyor. Ayrıca Anadolu çömlekçilik sanatının merkezi Avanos ve Avanoslu çömlek ustalarının marifetli ellerinden çömlek yapımının inceliklerini sanki yanlarındaymış gibi görebiliyorlar.  Dokuma tezgahlarında yüzyıllardır yaşatılan Anadolu motiflerinin renk canlılığına, TIR’da yer alan teknoloji dünyası ile adeta dokunma imkanını bulabiliyorlar. Böylece ziyaretçiler Nevşehir bölgesinin muhteşem doğası ve tarihi alanlarında sanal bir tura çıkabiliyorlar.

 

Kendi çömleğini kendin yap, Kapadokya hayaline ulaş!

Sanal çömlek yapımı deneyimlerinin VR gözlüklerle izlemenin yanında TIR’da yer alan tezgahlarda ziyaretçiler, Avanoslu eğitmenler eşliğinde çömlek tezgahına oturarak kendi çömleklerini yapmayı deneyimliyorlar.

 

Sırada İzmir, Bursa, İstanbul, Ankara, Samsun, Trabzon, Erzurum, Diyarbakır var

Kapadokya Tanıtım TIR’ı İzmir’den Sivas’a, Trabzon’dan Antalya’ya Türkiye’nin dört bir yanında 15 ili gezecek. Mobil Kapadokya TIR’ını ziyaret eden  katılımcılara minik biblolar hediye ediliyor. Ayrıca ziyaretçiler arasında yapılan yarışmalarda kazanan ilk üç kişi, Kapadokya bölgesinde 5 yıldızlı otellerde konaklamalı tatil fırsatı yakalarken, balon turu ile rüya gibi  balon safari kazanıyorlar.

Masallar Diyarı Kapadokya projesini sosyal medya üzerinden takip etmek için;

İnstagram : @masallardiyarikapadokya

Facebook: facebook.com/masallardiyarikapadokya

Twitter : @Mdkapadokya

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.