Mason Yuvasında Skandal

Mason Yuvasında Skandal

MASON Locası’nın geçen cumartesi günü toplanan “Konvan”ında, delegeler Büyük Üstad’ı ibra etmeme tehdidinde bulununca, Salih Evcilerli istifa etme sözü verdi.

Mason Derneği’nin genel kurulu anlamına gelen konvan’la ilgili bilgi veren üst düzey bir mason, “Konvan’da çok kötü şeyler oldu, Türkmasonluğu böyle rezillik görmedi” dedi.

100 yılı aşkın tarihi
ve 12 bini aşkın üyesi olan “Hür ve Kabul EdilmişMasonlar Büyük Locası”, geçen cumartesi “skandal” bir gün yaşadı. İstanbul Hilton Oteli Convention Center’da düzenlenen vemasonların “Konvan” adını verdiği seçimsizmali genel kurulda temsilciler ikiye bölündü. Olaylar, 4 yıl önce yolsuzluk gerekçesiyle locadan ihraç edilen eski Büyük Üstad Kaya Paşakay ile eski Genel Sekreter Koray Darga ve eski Genel Sayman Prof. Sait Sevgener’in locaya geri alınması nedeniyle çıktı.

‘BURADAN GİDİN’
Yaklaşık 1 yıl önce beraat eden üç
eskimason, aklandıkları gerekçesiyle şimdiki Büyük Üstad Salih Evcilerli tarafından şubat ayında locaya geri alındılar. Kaya Paşakay ve çalışma arkadaşları Koray Darga ve Sait Sevgener’in tümhaklarıyla locaya geri alınması ve Konvan’a da katılmaları, ihraç kararı verilen dönemde Büyük Üstad olan AsımAkin ve çevresindeki bazımasonlar tarafından şiddetle eleştirildi. Üç eskimasona “Buradan gidin” diye bağırıldı. Ayrıca iade-i itibarı veren şimdiki büyük üstad Salih Evcilerli’nin de istifası istendi. Kaya Paşakay, bu tepkiler üzerine Konvan’ı terk etti.

10 ayrı ülkeden yabancı mason heyetlerinin de
izlediği toplantıda, Büyük Üstad Salih Evcilerli ve yönetimi, “İbra edilmeme” tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Evcilerli bu gelişme üzerine sözlü olarak istifa ettiğini beyan etti. Ve ortamyumuşadı. Masonlar, 4 yıl önce hakkındaki yolsuzluk iddiası nedeniyle locadan atılan Kaya Paşakay’ı, 2 yıl sonra akladı diye şimdiki Büyük Üstad Salih Evcilerli’yi zorla istifa ettirdi.

HT

Etiketler :