Matsakis'ten Başbakan'a İlginç Yaklaşım

Matsakis'ten Başbakan'a İlginç Yaklaşım

Eski Üyesi Rum Marios Matsakis'ten Başbakan'a İlginç Yaklaşım.

Kıbrıs'ta bir Türk bayrağı çalmak için çıkışlarıyla dikkat çeken Avrupa Parlamentosu eski üyesi Rum Marios Matsakis, Türkiye'nin AB üyeliğini açıkça karşı çıkan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy için "hiç olmazsa dürüst" derken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ilişkin "Erdoğan bölgenin güçlü lideri. Onun gibi politikacı ne Rum tarafında ne Yunanistan'da ne de bölgede var. Kıbrıs'taki çözümün anahtarı Erdoğan'da" sözlerini kullandı.

ABHaber'e verdiği mülakatta Türkiye-AB süreci ve Kıbrıs sorununu değerlendiren Matsakis, AB'de Türkiye'yi desteklediğini ifade eden ülkelerin liderlerinin kapalı kapılar ardında farklı yaklaşım içinde olduklarını savunarak, "O zaman niçin Türkiye bugüne kadar AB üyesi olamadı? AB üyesi ülkelerin liderlerininTürkiye'ye söyleme cesaretini gösteremediğini Sarkozy yapıyor. AB üyesi ülkeler Asyalı fakir,nüfusu büyük bir Müslüman ülkenin birlik üyesi olmasını istemiyor.Bu iş bu kadar açık ve net" diye konuştu.

Marios Matsakis, Kıbrıs'ta müzakere sürecinde ilerleme olmadığını belirtirken de "İki tarafın pozisyonun da bir değişiklik yok. Müzakerelerde bir ilerleme yok. Erdoğan Kıbrıs'ta tüm hesapları bozdu" dedikten sonra şöyle devam etti:

"Yeni politikalara ihtiyaç var. Erdoğan bölgenin güçlü lideri. Bu sorunu çözerse Erdoğan çözer. Onun gibi politikacı ne Rum tarafında ne Yunanistan'da ne de bölgede var. Maraş iade edilerek çözüm yolunda başarılı ilerleme sağlanabilir. Kıbrıs'taki çözümün anahtarı Erdoğan'da. Hristofyas Eroğlu ile müzakere yapıyor ama arkasında Kıbrıslı Rumların desteği yok. Hristofyas sadece AKEL'i temsil ediyor. Davutoğlu çok beyefendi birisi başarılı bir şekilde Türkiye'nin çıkarlarını savunuyor. Ama onun da gündemi farklı.''

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :