Mavi Marmara gemisinde ağlatan nokta

Mavi Marmara gemisinde ağlatan nokta

İsrail'in içindeki 9 Türkü katlettiği Mavi Marmara, demirlediği Sarayburnu'nda ziyaretçi akınına uğruyor

 

İsrail'in Gazze'ye yardım götürürken saldırarak içindeki sivil gönüllülerden 9 Türkü öldürdüğü Mavi Marmara gemisi demirlediği Sarayburnu'nda ziyaretçi akınına uğruyor Her gün on binlerce insan gemiye gelerek 31 Mayıs gecesi yaşananları yerinde görüyor. Ancak bir nokta var ki... Gelen her ziyaretçi orada gözyaşlarına boğuluyor.

Sarayburnu limanında demirli bulunan Mavi Marmara gemisine İstanbul'un farklı semtlerinden, il dışından ve yabancı ülkelerden ziyaretçiler geliyor. Öğrenci grupları, işçi ve memur sendikaları Mavi Marmara'yı toplu ziyaretler gerçekleştiriyor. Ziyaretlerin yoğun olması sebebiyle geminin kapısında kuyruklar oluşmaya başladı. Ünlü isimler de gemiyi ziyarete geliyorlar. Gazeteciler, yazarlar, aydınlar, sanatçılar vs. kamuoyunda bilinen birçok isim Mavi Marmara'ya ziyarette bulunuyor.

ZİYARET SABAH NAMAZINDAN SONRA BAŞLIYOR

İHH İnsani Yardım Vakfı Basın Sözcüsü Salih Bilici, sabah namazından sonra gemiye ziyaretlerin başladığını, Türk halkının bu konuda çok hassas olduğunu söyledi. İstanbul'da şuan en çok ziyaret edilen mekânın Mavi Marmara olduğunu belirten Bilici, "Her gün on binlerce insan gemiyi ziyaret ediyor. Ziyaretler sabah namazından sonra başlıyor. Akşam geç saatlere kadar devam ediyor. Ziyaretlerin yoğunluğu sebebiyle geminin bir hafta daha Sarayburnu limanında kalmasına karar verdik" dedi.

DUYGU VE DÜŞÜNCELERİNİ YAZIYORLAR

Mavi Marmara'yı ziyaret edenler, gördükleri karşısında şoke olup duygulanıyorlar. Gemide bulunan kan lekeleri ve kurşun delikleri vahşetin izleri olarak olduğu gibi duruyor. Ziyaretçiler 9 insani yardım gönüllüsünün şehit olduğu yerlerde dualar okuyorlar. Gemiyi ziyaret eden vatandaşlar, sözün bittiği yerde olduklarını, duygularını ifade edecek kelime bulamadıklarını ifade ediyorlar.

Ziyaretçiler, ambargo altındaki Filistin halkına insani yardım malzemesi götürürken 31Mayıs 2010 tarihinde İsrail'in kanlı saldırıda bulunduğu Mavi Marmara gemisinin İsrail vahşetinin bir belgesi olarak tarihe geçeceğini kaydediyor. Vatandaşlar, duygu ve düşüncelerini geminin kapısında duran anı defterine yazıyorlar.

FURKAN DOĞAN'IN AĞLATTIĞI NOKTA

Ziyaretçileri en çok duygulandıran yer ise 17 yaşındaki Furkan Doğan'ın şehit edildiği yer. Lise öğrencisi Furkan Doğan'ın geminin güvertesinde İsrail askerlerinin kurşunları sonucunda şehit düştüğü yere, fotoğrafı konmuş ve üzerinde de "Furkan Doğan, burada şehit oldu" yazıyor. Bu noktaya gelen ziyaretçilerin bir çoğu, gözyaşlarına hakim olamayarak Furkan Doğan'a dualar ediyor.

Şehit Furkan Doğan'ın babası Ahmet Doğan, gemiyi ziyaret edenlere Furkan'ını anlattı. Doğan, "Furkan son derece mütevazi, alçak gönüllü bir insandı. Çok yardımseverdi. Filistin için ayrı bir hassasiyeti vardı. Çünkü oradaki insanların maruz kaldığı haksızlıkları yakından takip ediyordu. Ambargo altındaki insanlar için bir şeyler yapılması gerektiğini söylüyordu. Ve kendisi o insanlar için yola çıktı. Bu uğurda şehit oldu. Kısa süren yaşamıyla ve şahadetiyle hepimize örnek oldu" dedi.

"Furkan'ı anlatacak o kadar çok şey var ki" diyen Doğan, "O'nu anlatmaya kalksam sabaha kadar bu gemide oturup konuşmamız gerekiyor. O'nu kelimelerle anlatmak yetersiz kalır" diye konuştu.

Doğan'ın konuşması sırasında birçok ziyaretçi gözyaşlarına boğuldu. Mavi Marmara gemisi bir hafta daha ziyarete açık tutulacak. Vatandaşlar sabah saat 07.00'den akşam saat 23.00'a kadar gemiyi ziyarete gelebilirler.



 

Etiketler :