''Mavi Marmara hâlâ kan kokuyor''

''Mavi Marmara hâlâ kan kokuyor''

Gazze’ye yardım götürürken, İsrail’in saldırısıyla 9 Türk’e mezar olan Mavi Marmara’ya giren liman işçileri: Felaketin izleri silinmemiş, gemide hala kan kokusu hakim.

Halil Bilek'in haberi

İsrail’in 31 Mayıs’ta Gazze yardım filosuna düzenlediği kanlı baskın sonrasında el koyduğu ‘Mavi Marmara’, ‘Gazze’ ve ‘Defne-Y’ gemileri römorkörler eşliğinde İskenderun Limanı’na geldi. Gemiler, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan başkanlığındaki uzman ekibin yapacağı incelemeyi bekliyor. Ancak İsrail saldırısıyla 9 kişinin can verdiği Mavi Marmara gemisine giren lilan işçileri vahşetin kokusunun hala taze olduğunu söyledi.

KANLI KIYAFETLERİ GERİ GÖNDERMİŞLER

Geminin rıhtıma demir atmasını sağlamak amacıyla gemiye çıkan görevliler arasında bulunan işçiler, gemide vahşetin izlerinin görüldüğünü söyledi. Gemide yığınlar halinde kümelenmiş giysilerin bulunduğunu, anlatan bir işçi, kaptan köşkündeki seyir cihazlarının da tamamının tahrip edilmiş durumda olduğunu belirtti. İsraillilerin tüm çabalarına rağmen gemideki kan izlerinin tamamını silemediğini belirten işçiler, çok sayıda kanlı kıyafetin gemiyle birlikte yollandığını açıkladı. Barış gönüllüsü olarak gemide bulunan insanların kıyafetlerinin yığınlar halinde toplandığını ve çok kötü koktuğunu anlatan işçiler, “Tekrar kullanabilmek imkansız. Mavi Marmara hala kan kokuyor. Ayrıca gıda ürünlerinin bozulması nedeniyle çok ağır bir koku var” dedi. Bu arada, yapılacak incelemenin ardından Mavi Marmara gemisini teslim alacak İHH’nin gemiyi bir süre daha İskenderun Limanı’nda bekleteceği, onarımının yapılmasının ardından İstanbul’a götürecekleri öğrenildi.  

BM İsrail baskını komisyonunda Sanberk olacak

Mavi Marmara’ının Türkiye’ye döndüğü günlerde bir önemli haber daha geldi. İsrail’in uluslararası sularda seyreden insani yardım konvoyuna düzenlenen saldırıya ilişkin kapsamlı bir soruşturma için Birleşmiş Milletler çatısı altında kurulan panelde, Türkiye’yi emekli Büyükelçi Özdem Sanberk temsil edecek. Dışişleri Bakanlığı, panelde Türkiye’yi temsilen Emekli Büyükelçi Özdem Sanberk’in teklif edilmesinin Türkiye’nin panelin yapacağı soruşturmanın uluslararası standartlara uygun, süratli, tarafsız, muteber ve şeffaf bir şekilde yürütülmesine verdiği önemin bir göstergesi olduğunu bildirdi.

NETANYAHU’DAN İLGİNÇ AÇIKLAMA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise baskını soruşturacak olan BM’nin 4 uzmandan oluşan soruşturma komisyonuna güvendiğini söyledi. Netanyahu’nun ‘’BM’nin komisyonunun, uluslararası kamuoyunu iyi istikamete yönlendireceğini düşünüyorum’’ dediği belirtildi. 

Star

Etiketler :