Mavi Marmara İsrail elçiliğine yanaştı!

Mavi Marmara İsrail elçiliğine yanaştı!

Saadet Partisi (SP) Gençlik Kolları üyesi bir grup, İsrail'in Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırıyı protesto ettikten sonra, beraberlerinde getirdikleri gemi maketini İsrail'in Ankara Büyükelçiliği önüne bıraktı.

Mavi Marmara gemisinin İstanbul'a bugün gelecek olması nedeniyle Saadet Partisi Gençlik Kolları üyesi bir grup, Ankara Çankaya'daki İsrail Büyükelçiliği önünde protesto gösterisi yapmak istedi. Protestocuların büyükelçilik binasının önüne gitmeleri Çevik Kuvvet tarafından engellenince, eylemciler yan sokakta toplandı.

Burada konuşan Saadet Partisi Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Sunar, Gazze halkının acılarını sarmak için bölgeye giden Mavi Marmara gemisinin İsrail askerleri tarafından baskına uğradığını hatırlatarak, "Bu hain saldırıda ölen bütün kardeşlerimiz şehittir. Biz buna inanıyoruz." dedi.

Şehitlerin kanlarının tazminatla satın alınamayacak kadar değerli olduğunu belirten Sunar, insanların acılarının Filistin'e uygulanan ambargonun kalkması ile bir nebze de olsa hafifleyeceğini vurguladı.

Filistin'in ecdat toprağı olduğnu ve tapusunun kendilerinde olduğunu öne süren Yusuf Sunar, Gazze başta olmak üzere tüm Filistin topraklarının işgalden kurtulması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Konuşmanın ardından Saadet Partisi Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Sunar bir partili ile birlikte beraberlerinde getirdikleri Mavi Marmara gemisi maketini, İsrail Büyükelçiliği'nin duvarının yanına bıraktı.

Eylemcilerin beraberlerinde getirdikleri Filistin bayrağının renklerine boyanmış büyük boyuttaki sapan maketi de dikkatlerden kaçmadı. Protestocular olaysız şekilde dağıldı.

CİHAN
 

Etiketler :