Mavi Marmara şehitlerine anıt jesti

Mavi Marmara şehitlerine anıt jesti

Mavi Marmara gemisinde hayatını kaybedenler için anıt dikildi.

Gazze’ye yardım taşıyan ve İsrail güçleri tarafından saldırıya uğrayan Mavi Marmara gemisinde hayatını kaybedenler için, Gazze’de anıt dikildi.

Filistin Yönetimi Lideri İsmail Haniyeh ve İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Gazze temsilcisi Muhammed Kaya, anıtın açılışına katıldı. Gemide hayatını kaybeden Türklerin isimlerinin yer aldığı anıtın açılışında konuşan Kaya, İnsani yardım taşıyan konvoya İsrail ordusu tarafından yapılan saldırıyı kınadı. Daha sonra konuşan Haniyyeh ise Filistin halkına verdiği destekten ötürü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Haniyeh, “İsrail’in tehditlerine rağmen, Filistin ablukasını kaldırmak için yollanan konvoyların gelişleri devam etmelidir. Türkiye’nin ablukayı kaldırmak için yaptığı fedakarlıklara saygı duyulmalıdır” dedi. Dualarla başlayan açılış töreni, Gazzeli gençlerin yöresel dans gösterisiyle devam etti. Açılış boyunca Gazzeli çocuklar, ellerinde Türk bayrakları ve Mavi Marmara gemisinde hayatını kaybeden 9 Türk’ün fotoğraflarını taşıdı.

Etiketler :