'Mavi Marmara vicdan ayaklanmasıdır'

'Mavi Marmara vicdan ayaklanmasıdır'

Gazeteci Hakan Albayrak Ankara'da düzenlenen mitingde konuştu.

Gazeteci Hakan Albayrak, İsrail askerlerinin saldırısına uğrayan Mavi Marmara gemisinin bir vicdan ayaklanmasını temsil ettiğini söyledi. 

Saadet Partisi'nin Çağlayan Meydanı'nda düzenlediği İsrail Vahşetine İsyan Mitingi'nin ardından, bugün de Memur-Sen, Hak-İş, Anadolu Gençlik Derneği, Alperen Ocakları ve Mazlum Der tarafından Ankara Sıhhiye Meydanı'nda, 'Katil İsrail'e Lanet, Filistin'e Özgürlük' mitingi düzenledi.

Mitingde konuşan, Mavi Marmara gemisinde bulunan gazetecilerden Hakan Albayrak, geminin bir vicdan ayaklanmasını temsil ettiğini söyledi. Albayrak, "İsrail, bu ayaklanmayı kan ile boğabileceğini düşündü. Şehitlerimizin kanları o kadar bereketli çıktı ki bu ayaklanma dünyanın dört bir yanına yayıldı. Bu arkadaşlarımızın kanları, ümmetin yeniden ümmet olmasına vesile oldu. Bütün İslam dünyası Mavi Marmara gemisindeydi ve hala orada. Batı'nın ve Güney Amerika'nın vicdanlı çocukları da bizimle beraber Mavi Marmara'daydı." diye kouştu.

Saldırıda hayatını yitiren yardım gönüllülerini de anan Albayrak, "Onlara şahadet düştü, bize de burada konuşmak. Onların davasını sonuna kadar takip etmeye devam edeceğiz... İnşallah şehitlerimizin kanı bu alçakları boğacaktır." dedi.

(CİHAN)

Etiketler :