Mayınlı arazilerde petrol

Mayınlı arazilerde petrol

Meclis’te kurulan Madencilik Araştırma Komisyonu, Suriye sınırındaki mayınlı arazilerde yoğun petrol kaynakları bulunduğunu tespit etti.

Bilal ÇETİN'in haberi

AK Parti Bursa Milletvekili Altan Karapaşaoğlu’nun başkanlığını yaptığı komisyon raporunda "Türkiye-Suriye sınırında bulunan mayınlı arazilerde petrol sahaları bulunmaktadır" denildi.

Suriye sınırındaki mayınlı arazilerin temizlenmesi tartışmalara neden olmuştu. Madencilik Araştırma Komisyonu Suriye sınırındaki arazilerin bir an önce temizlenmesi gerektiğine dikkat çekti. Raporda “Mayınlı alanlar nedeniyle bu sahalardan istenilen düzeyde petrol-doğal gaz üretimi yapılamamaktadır. Ayrıca, söz konusu alanlarda jeolojik ve sismik aramalar da yapılamamakta; olası yeni sahaların keşfine engel teşkil etmektedir" ifadeleri yer aldı.

16 KUYU AÇILACAK

Raporda, Türkiye-Suriye sınırındaki mayınlı arazinin temizlenmesi hâlinde TPAO‘nun mevcut kuyularına ilaveten Çamurlu sahasında 4, Batı Kozluca‘da 8, Yolaçan‘da 4 olmak üzere toplam 16 adet kuyu açılabileceği vurgulandı. Ardından şöyle devam edildi: "Bu kuyulardan ortalama günlük 70 varilden toplam 1.120 varil/günlük artış sağlanması mümkün olabilecektir. Diğer bir ifadeyle, Dinçer-Çamurlu sahasının mevcut üretimde en az yüzde 56‘lık bir artış beklenmektedir. Bu üretim artışının ülkemize katkısının ise bugünkü petrol fiyatları ile yıllık en az 30 milyon ABD doları tutarında olacağı tahmin edilmektedir."

BUGÜN

Etiketler :