Mayınlı saldırı sonrası gerilim

Mayınlı saldırı sonrası gerilim

Patlamadan sonra bir grup Geçitli Jandarma Karakolu'nun önüne gelerek, karakolu taşlamaya başladı.

Saldırıda ilk belirlemelere göre 10 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de ağır yaralandı. Saldırı sonrası jandarma karakolu önünde istenmeyen görüntüler yaşandı...

 

Geçitli köyüne 3 kilometre uzaklıkta meydana gelen patlamadan hemen sonra olay yerine giden köy halkı ve jandarma ekipleri çevrede yaptıkları çalışmada, mayının patlatıldığı alanın 100 metre ilerisinde bir çanta buldu. Yapılan çalışmada çantanın içinde çok sayıda el bombası ve Kelaşnikof marka piyade tüfeğine ait çok sayıda mermi bulundu. Çevrede yoğun güvenlik önlemi güvenlik güçleri, patlama mahallinde olay yeri incelemesi yapıyor. Saldırganların minibüsün yakınında bulunan el bombalarıyla, katliamdan kurtulanları öldürmeyi planladıkları belirtildi.

 

Bu arada Geçitli köyünde bulunan jandarma karakolu önünde kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Patlamadan sonra bir grup Geçitli Jandarma Karakolu'nun önüne gelerek, karakolu taşlamaya başladı. Karakoldaki askerler havaya ateş açarak köy halkını sakinleştirmeye çalıştı. Geçitli köyünde gerginliğin sona erdiği bildirildi.

 

 

Etiketler :