Mayıs'taki kongre çok değişik olacak

Mayıs'taki kongre çok değişik olacak

SP lideri, İngiliz parti kongrelerinde olduğu gibi üç günlük kongreyle, kongreyi "tartışma arenası"na çevirecek.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, İngiliz İşçi Partisi kongrelerinde olduğu gibi 3 günlük kongre düzenleyerek, kongreyi “tartışma arenası”na çevirmeye hazırlanıyor.

Saadet Partisi, Yargıtay’ın verdiği uyarı nedeniyle en geç Mayıs ayında kongreye gidecek. Milli Görüş çizgisini korumakla birlikte “Erbakan’ın vesayeti altında siyaset yapıyormuş” izleniminden rahatsızlık duyan SP Genel Başkanı Kurtulmuş, Yargıtay’ın uyarısının gereğini yaparken, aynı zamanda partideki gençleşme, değişim hareketini de gerçekleştirmiş olacak.

Parti Tüzüğü’nde Yargıtay’ın yaptığı tespitleri düzeltmesi gereken SP’deki kongre, diğer kongrelere benzemeyecek.

“TÜRKİYE DEĞİŞİYOR” SLOGANIYLA DEĞİŞYİME GİDİYOR

İki gün boyunca parti programının tartışılmasını isteyen Kurtulmuş, kongre planını üç gün üzerine oturtuyor. Kurmaylarına, “Her şey konuşulsun. Hatta sert tartışmalar yaşansın. Ama herkes ne istiyorsa söylesin. Diğerleri de aykırı da olsa görüşleri dinlesin” mesajı veren Kurtulmuş, iki günlük program tartışmasının ardından üçüncü gün 50-60 bin kişinin katılacağı görkemli bir seçim yapılmasını istiyor.

“Dünya değişiyor, Türkiye değişiyor” diyen SP kurmayları, Kurtulmuş’un, parti vitrinini büyük oranda değiştirmeyi istediğini ifade ediyorlar. Kadınlar ve gençlerin sayısını artırmanın yanı sıra, bilim ve iş dünyasından isimleri de parti bünyesine katarak vitrine taşımayı planlayan Kurtulmuş, bugüne kadar gerçekleştirilen il kongreleriyle, olağanüstü kongrenin alt yapısını hazırlıyor. Kurtulmuş, teşkilatlarda yavaş ve yetersiz kaldığı düşünülen illerin yönetimlerini de feshederek yeni il başkanları atamaya başlamıştı.

dunyabulteni.com

Etiketler :