Mazlum-der'den İsrail`e Tepki

Mazlum-der'den İsrail`e Tepki

MAZLUMDER Gaziantep Şube Başkanı Abdurrahim Çelik, Türk asıllı İsveçli parlamenter Kaplan ile İsrailli sanatçı Feiler`i gözaltına almasına tepki gösterdi.

MAZLUMDER Şube Başkanı Çelik, Kaplan ve Feiler`e yapılan muameleyi `kabul edilemez` olarak değerlendirerek, "Kaplan ve Feiler`in birlikte gözaltına alınıp, özel eşyalarına el konulmasını şiddetle kınıyoruz" dedi. 

Çelik, şunları kaydetti: "İsrail`e giden Türk kökenli İsveç milletvekili Mehmet Kaplan, Tel Aviv havaalanında beraber seyahat ettikleri Ship to Gaza İsveç sözcüsü Dror Feiler ile birlikte gözaltına alınıp, özel eşyalarına el konulmasını şiddetle kınıyoruz. İki insan hakları aktivisti aynı zamanda Parlamenter olan Kaplan ve Feiler`e İsrail polisi tarafından yapılan kötü muamele bir kez daha İsrail`in gerçek yüzünü deşifre etmiştir. Tahammülsüzlük örneği gösteren terör devleti İsrail`e karşı insan hakları derneklerini birlikte hareket etmeye davet ediyoruz. Gazze`yi kan gölüne dönüştüren, yardım gemisini işgal ederek; aktivistleri katleden, Batı Şeria`daki askeri kontrol noktalarının Arapça isimleri İbranice`ye çevirmeye başlayarak asimilasyon politikalarına devam eden, Gazze`ye uyguladığı ambargoyu sürdüren, Ekim ayında 140 Filistinli çocuğu tutuklayan, Mescid-i Aksa`nın altında yeni ve büyük çaplı kazı başlatan İsrail`e karşı artık Uluslar arası arenadan gerekli tepki verilmelidir... Çağımızın en önemli uluslararası sorunu haline gelen işgalci İsrail`e karşı yaptırım uygulanmalıdır. Terör devleti İsrail`in yaptığı her saldırı ve her hukuksuzluk karşısında sadece `kınama` yayınlamakla yetinen ülkeleri artık söz üretmek yerine, fiili uygulamalara geçmelerini istiyoruz. İsrail`e siyasi, sosyal ve ekonomik alanlarda yaptırım uygulamaları hususunda tüm dünya ülkelerini harekete geçmeye davet ediyoruz. Uluslararası hukuktaki tüm sözleşmeleri ihlal eden İsrail`i gerekli tepki göstermemek, sistematik olarak gerçekleştirdiği saldırılara ortak olmaktır."
 

Etiketler :