Mazlumder, Dera'daki olayları protesto etti

Mazlumder, Dera'daki olayları protesto etti

MAZLUMDER, Ankara'da Suriye'nin Dera şehrindeki olaylarda göstericilere yapılan müdahaleleri protesto etti.

Suriye'nin Türkiye Büyükelçiliği önünde dernek üyeleriyle birlikte basın açıklaması yapan MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, Suriye'de yaşayanların 48 yıldır en temel haklarını kullanamadan yaşadıklarını savundu.

Dera şehrinin, yaklaşık 10 gündür Suriye ordusunun kuşatması altında olduğunu iddia eden Ünsal, duvarlara yazı yazan lise öğrencilerinin tutuklanmasıyla olayların başladığını, çocuklarının salıverilmesini isteyen ailelerin üzerine hedef gözetmeksizin ateş açılması sonucu 9 kişinin öldüğünü, ertesi gün cenazeleri kaldırmak için toplanan ve olayları protesto eden halkın üzerine de tanklarla ateş açıldığını kaydetti.

''Özgürlüklerini isteyen masum halkın üzerinde güç kullanıldığını'' ifade eden Ünsal, Dera şehrinin, uluslararası kuruluşların denetimine açılması gerektiğini söyledi.

Ünsal, ''Eğer şehir uluslararası denetime açılmaz ise 1982 yılında Suriye'nin Hama şehrinde yaşanan katliam benzeri bir durumun yaşanmasından endişe ediyoruz'' dedi.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın, reform sözü verdiğini ancak ülkede katliam yaşandığını ileri süren Ünsal, ''Yönetimdekiler akıllı ve sağduyulu bir şekilde hareket etmezlerse bir haçlı seferine maruz bırakacaklardır ülkelerini. Halkın meşru taleplerine karşı çıkmanın hiçbir faydası yoktur'' diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından, sloganlar atan grup, olaysız dağıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :