Mazlumder: Olay çok karanlık

Mazlumder: Olay çok karanlık

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlum-der) Gaziantep Şubesi, Hatay'ın Dörtyol İlçesinde Meydana Gelen Olayları İnceledi.

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlum-Der) Gaziantep Şubesi, Hatay'ın Dörtyol ilçesinde meydana gelen olayları inceledi. Mazlum-Der Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Alkış, incelemeler kapsamında, açıklamakta ve anlamakta zorlandıkları, cevap bekleyen pek çok soru ile karşılaştıklarını söyledi.

İşlenen suçlar ve suçlular ile ilgili işlemlerin olayın vahameti ile uyumlu olmadığını, kamuoyunun beklentilerini karşılamadığını tespit ettiklerini belirten Alkış, olayın çok boyutlu olduğunu belirterek, olayların yerel yöneticilerin üstesinden gelecek türden olmadığını, daha güçlü bir iradenin devreye girmesinin gerekli olduğu kanaatine vardıklarını kaydetti.

 

Kamuoyunu ve ilgilileri bilgilendirmek, gerekli tedbirleri almayı teşvik etmek üzere dün gerçekleştirdikleri ziyarette, bir çok kurum ve kuruluşun temsilcisi ile görüştüklerini ifade etti. Alkış, şunları aktardı: "Resmi makamlar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum temsilcileri, kanaat önderleri, iş yerleri tahrip edilen esnaf ile görüşmelerde bulunduk. Olayların meydana geldiği yerlerde incelemeler yaptık. Detaylarını hazırlanmakta olan raporumuzda kamuoyu ile paylaşacağımız çok ilginç ve dikkat çeken bilgilere ulaştık. Açıklamakta ve anlamakta zorlandığımız, cevap bekleyen pek çok soru ile karşılaştık. İşlenen suçlar ve suçlular ile ilgili işlemlerin olayın vahameti ile uyumlu olmadığı, kamuoyunun beklentilerini karşılamadığını tespit ettik."

 

Olaylarda karanlık pek çok nokta olduğuna dikkat çeken Alkış, ilgililer tarafından doyurucu ve yeterli bilgilerle topluma bilgi akışı sağlanmadığını gördüklerini dile getirdi. Alkış, olayın çok boyutlu olduğunu belirterek, olayların yerel yöneticilerin üstesinden gelecek türden olmadığını, daha güçlü bir iradenin devreye girmesinin gerekli olduğu kanaatine vardıklarını sözlerine ekledi.

 

Etiketler :