Mazlumder’den Chp’ye çağrı

Mazlumder’den Chp’ye çağrı

Mazlumder Gaziantep Şube Başkanı Abdurrahim Çelik ve Mazlumder Genel Yönetim Kurulu (GYK) Üyesi Mehmet Alkış'tan CHP'ye anlamlı çağrı:

Mazlumder Gaziantep Şube Başkanı Abdurrahim Çelik ve Mazlumder Genel Yönetim Kurulu (GYK) Üyesi Mehmet Alkış, terör örgütü PKK’nın aldığı kısa süreli çatışmasızlık kararının kalıcı bir barışa dönüştürülmesi için başta siyasi partiler olmak üzere herkese büyük görevler düştüğünü belirttiler.
Çelik ve Alkış ortak yaptıkları açıklamada, “En önemli görev; açılım sürecini başlatan, ancak karşılaştığı direniş karşısında yeni hamleler yapmaktan ve süreci somut adımlara dönüştürmekten çekinen Hükümete ait olduğuna şüphe yoktur. Hükümetin kararlılığını sürdürmesi gerekir. Bununla birlikte; bu aşamada en büyük ve kritik görevin CHP’ye ait olduğuna inanıyoruz. Açılıma karşı direnci ve Kürt Sorununun çözümüne karşı duruşu ile sürecin tıkanmasında büyük pay sahibi olan Ana Muhalefet Partisi CHP’nin tavrının çok kritik bir önemi bulunmaktadır. Şiddetin sona ermesi için şu aşamada CHP’nin ortaya koyacağı olumlu katkı, sorunun çözümüne yol açacak tarihi bir adım anlamına gelecektir. Aynı zamanda CHP’nin yeni liderine; topluma karşı sorumluluğunu yerine getirmiş olacağı için, büyük bir prestij kazandıracak ve sorun çözücü bir vizyona sahip olduğu algısının yer etmesine yol açacaktır. Siyasetin kısır siyasi çekişmelerin ötesine geçerek Ülkenin en büyük sorununu çözen bir iradeye dönüşmesi sağlanmış olacaktır” dediler.

Çelik ve Alkış, açıklamalarında şu ifadelere yer verdiler:
“Bunun için yapılacak en kısa, en kestirme ve en kapsamlı öneri; ‘Anayasa, Kürtlerin haklarını ve kültürlerini güvence altına alır’ cümlesiyle tek maddelik bir Anayasa değişikliğidir. CHP’nin bu öneriyi ortaya atıp arkasında durması halinde, başta Hükümet olmak üzere bütün toplum kesimleri destek vermek zorunda kalacaktır. Kürt sorunun çözümü önündeki bütün engellerin kısa sürede sihirli bir el değmişçesine ortadan kalktığı görülecektir. CHP, bu büyük sorumluluktan kaçamaz. Kaçarsa toplum ve tarih karşısında mahkum olur.”

Etiketler :