Mazlumder’den hükümete çağrı

Mazlumder’den hükümete çağrı

Mazlumder, Hükümeti, Tayland'ın elindeki 27 Uygur Müslümanı'nın Çin'e iade edilmemesi için harekete geçmesini istedi.

Mazlumder Şube Başkanı Ahmet Taş, "Hükümeti, TBMM'yi, uluslararası kamuoyunu da harekete geçirerek, 27 Uygur Müslüman'ın iadesinin durdurularak, hayatlarının kurtarılması için çaba göstermeye davet ediyoruz." dedi.

 

Ahmet Taş, 5 Temmuz 2009 tarihinde Doğu Türkistan'ın Urumçi kentinde başlayan ve binlerce Uygur Müslüman'ın öldürüldüğü, binlercesinin de yaralandığı olayları hatırlattı.

 

Çin'in olayları bahane ederek başlattığı tutuklama ve idam zulmünden kurtulmak için Tayland'a sığınan 27 Uygur Müslüman'ın, bu günlerde Çin'e iade edilmekle karşı karşıya bulunduğunu söyleyen Taş, "Önceleri Tayland Hükümeti tarafından mülteci muamelesine tabi tutulan Uygurlar, Çin Halk Cumhuriyeti'nin bu ülkeye yaptığı baskılar sonucunda Çin'e iade edilme kararı karşısında büyük bir şok yaşadılar. İade edildiklerinde Çin hükümetinin idam edileceklerini bildirdiği 27 Uygur Müslüman'ın iadesi, uluslararası kamuoyunun baskısı ile beş gün ertelenmiş bulunmaktadır. Eğer müdahil olunmazsa 27 Uygur, Çin'in verdiği idam kararı ile hayatlarını kaybedeceklerdir." şeklinde konuştu.

 

Irak'ta, Afganistan'da ve Pakistan'da devam eden ABD zulmünün bu defa da Yemen'e sıçradığını kaydeden Taş, şöyle dedi: "Son haftalarda Yemen'de, İran ve Arabistan'ın destek verdiği karşıt guruplar arasında devam eden çatışmalara müdahil olan ABD ve Arabistan askerleri, bu ülkenin birçok yerini bombalaması sonucu yüzlerce insanın ölümüne, yaralanmasına ve sakat kalmasına sebep oldu.

 

Kamuoyumuzun pek farkında olmadığı, dünya kamuoyunun da yeterince ilgi göstermediği masum Yemen halkına karşı bombalamalar halen devam ediyor. Halkının büyük bölümü fakirlik, yoksulluk ve sefalet içinde olan Yemen halkı, Arabistan ve ABD kuvvetlerinin bombalamaları sonucu büyük bir insanlık dramı ile karşı karşıya kaldılar. Mazlumder ülkemizde ve dünyadaki insan hakları ihlallerinin karşısında olma ve zulümlere karşı gelme prensibi gereği olarak, bu ülkedeki çatışmaların bir an önce sona erdirilmesi için İran ve Arabistan hükümetlerinin derhal bir araya gelerek olayların sona ermesi için görüşmelere başlamasını tavsiye ederken, ABD ve Arabistan askerlerinin Yemen'de yaptıkları insanlık zulmünü şiddetle kınar, biran önce bu insanlık ayıbının sona erdirilmesi için sivil toplum kuruluşlarını, kamuoyumuzu ve İslam Konferansı Teşkilatı'nı harekete geçmeye davet ediyoruz."

 

Etiketler :