Mazlumder'in 'evet' nedenleri

Mazlumder'in 'evet' nedenleri

Mazlum-Der Gaziantep Şube Başkanı Abdurrahim Çelik, 12 Eylül'de referandumu yapılacak olan Anayasa değişiklik paketine "Evet" diyeceklerini açıkladı.

Mazlum-Der Gaziantep Şube Başkanı Abdurrahim Çelik, 12 Eylül'de referandumu yapılacak olan Anayasa değişiklik paketine "Evet" diyeceklerini açıkladı.

Abdurrahim Çelik, ülkeyi toplumsal bir kaosa götürmek için ellerinden geleni yapan retçi cephenin bulunduğunu ileri sürerek bu cephenin tezgahını bozmak için "Evet" diyeceklerini, Yargının TBMM'yi yasama faaliyetini yerine getiremez hale getirdiğini savundu.

Çelik, "HSYK üyelerinin korsan liste hazırlayarak yeni bir krize yol açmaması için, Ergenekon, Balyoz, Faili Meçhul Cinayetler, Poyrazköy, Amirallere Suikast ve Kafes gibi davalara bakan cesur Hakim ve savcılara destek için "Evet" diyeceğiz" dedi.

"1982'de askeri rejimin dayattığı anayasaya "Hayır" demek nasıl boynumuzun borcu ise Türkiye'de özgürlüklerin gelişmesinin önünü açacak değişikliklere "Evet" demekte en tabi yoldur" diyen Çelik, "Türkiye, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından, sıkıyönetim koşullarının devam ettiği bir ortamda, toplumun restorasyonunu hedefleyen fakat toplumsal talepleri hiçe sayan adeta bir askeri planlama müktesebatıyla tanıştı. İşte onun adı 1982 Anayasasıdır. Türkiye ne yazık ki yıllardır askeri darbe ürünü olan

1982 Anayasası ile yönetilmektedir. Biz yıllardır geleceğin özgür ve demokratik Türkiye'sini inşa edecek yeni bir anayasaya ihtiyacımız olduğunu söylüyoruz. Sadece söylemiyor imza kampanyaları gerçekleştiriyor, siyasiler ile görüşüyor ve hazırladığımız raporlarda sürekli bu ihtiyaca vurgu yapıyoruz. Ancak olmadı. Tümüyle bir anayasaya yapılması sağlanamadı. Ancak eksik olmasına rağmen yapılan değişiklikleri önemsiyoruz" diye konuştu.

Çelik, Sivil bir anayasa talebinden vazgeçmeden "Evet" diyeceklerini, ilk defa millet iradesi ile ve baskılara direnç gösterilerek değişiklikler yapıldığını, inanılmaz vesayet ittifaklarına karşın milletin talebinin dikkate alındığını sözlerine ekledi. İHA

Etiketler :