Meal Okuma yarışmasına Hazır mısınız?

Meal Okuma yarışmasına Hazır mısınız?

Kur'anın Anlamıyla Buluşma Platformu Kur'an-ı Kerim ve Mealini Güzel Okuma Yarışması düzenliyor.

KUR’AN’IN ANLAMIYLA BULUŞMAK PLATFORMU tarafından Kur'an-ı Kerim’i okuma, dinleme ve anlama  kültürünü geliştirmek, güzel okuma üslubunu genç kuşaklara aktarmak, güzel okuyan yetenekleri ortaya çıkarmak, anlamı ile birlikte doğru ve güzel okumayı teşvik etmek ve ayetlerini  gönüllere taşırken, okunan ilahi kelamın içerdiği mesajları akıl ve düşünce dünyasına aktarmak amaçları ile KUR’AN-I KERİM’İ VE MEALİNİ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI tertip edilmiştir.

15-40 yaşları arasındaki erkeklerin katılabileceği yarışmada adaylar öncelikle jüri tarafından tespit edilen ve kendilerine yarışmaya başvuruları sırasında verilen 10 adet aşır arasından kura ile çekecekleri bir aşırı kıraat edecekler ardından da okudukları aşırın mealini seslendireceklerdir . Bu okumalar da ezber olma şartı aranmamaktadı r.

Yarışma 3 aşamadan müteşekkil olup ilk olarak 15.KASIM.2009 PAZAR günü illerdeki final icra edilecek, - İl finalinin bir gün öncesinde (14..KASIM.2009 CUMARTESİ) ön eleme yapılacaktır - illerden birinci olan isimler 7.ŞUBAT–18.NİSAN.2010 tarihleri arasında kendi bölgelerinde  düzenlenecek yarışmaya katılmaya hak kazanacaklardı r.          
    
–Bölgeler ve yarışmaların düzenleneceği tarihler aşağıda belirtilmiştir-

Bölgelerinde birinci olan yarışmacılar da 30.MAYIS.2010 PAZAR günü İstanbul’da düzenlenecek olan büyük bir programla Türkiye finalinde yarışacaklardır.. İllerde yarışmaya katılanların ödülleri kendi illerince belirlenirken, bölge birincileri umre ile ödüllendirileceklerdi r. Türkiye finalinde ise birinciye 10.000 TL, ikinciye 7.500 TL, üçüncüye de 5.000 TL ödül verilecektir.

Detaylar için www..kuranimiz. net adresini ziyaret edebilirsiniz.

KUR’AN’IN ANLAMIYLA BULUŞMAK PLATFORMU

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :