MEB'den SBS için anket

MEB'den SBS için anket

İki yıldır uygulanan SBS ile ilgili velilerden gelen şikayetler nedeniyle yeni bir düzenleme yapmaya hazırlanan Milli Eğitim Bakanlığı sınavla ilgili anket düzenledi.

Öğretmen, öğrenci ve velilere yönelik hazırlanan ''Milli Eğitim Bakanlığı Seviye Belirleme Sınavı Anketi''nde, SBS'nin çocukların ruh sağlığı, eğitimleri, sosyal ilişkileri ve eğitim sistemi üzerindeki olumlu ya da olumsuz etkisinin ne düzeyde görüldüğü soruluyor.

Sınavın, ''öğrencilerin öğrenme istek ve heyecanı, kitap okumaya, araştırmaya ayırdıkları zaman, okulla ilgili olumlu düşünceleri, öğretmenleri ile olumlu ilişkileri, öğrencilerin kaygı düzeyi ve aile içi stres ve gerginlikler'' gibi durumlarda ne tür değişikliklere yol açtığı da sorular arasında yer alıyor.

Ankette, ''6, 7 ve 8. sınıflarda SBS uygulaması gereklidir'', ''Sadece 8. sınıf sonunda değerlendirme yapılması daha uygundur'', ''Orta öğretim okulları arasındaki farklılıklar giderilmelidir'', ''SBS kaldırılmalıdır'', ''Orta öğretime yerleştirmenin okul notlarına göre yapılması gerekir'' gibi görüşlere, katılımcıların ne oranda katıldıklarını belirtmeleri isteniyor.

Anket değerlendirmesi sonuçlarına göre, bakanlığın yeni bir düzenlemeye gitmesi planlanıyor.

Bu arada, Milli Eğitim Bakanlığı, SBS ile ilgili gelen şikayetler nedeniyle bağımsız akademisyenlere araştırma yaptırıyor. Bağımsız bir akademisyen grubunun yaptığı araştırma sonucu hazırlanacak raporlar da SBS ile ilgili çalışmalarda ele alınacak.

Etiketler :