Meclis başkanına yastıklı saldırı

Meclis başkanına yastıklı saldırı

Rusya parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi Başkanı ve muhalefet partisi Adaletli Rusya lideri Sergey Mironov’a miting sırasında içi tavuk tüylü yastık fırlatıldı

Rus politikacının yüzüne isabet eden yastığın içinde bulunan tavuk tüyleri etrafa saçıldı. Polis tarafından kıskıvrak yakalanan eylemcinin, Kursk kentinde okuyan 20 yaşında bir üniversiteli olduğu belirlendi. Genç, aralık ayında karda ölüme terk edilen 300 bin civcivin öcünü almak istediğini iddia etti. Davacı olmayacağını kaydeden Rus parti lideri, "Bu tür kabalıklara da izin verilemez" diyerek tepki gösterdi.

Federasyon Konseyi Başkanı Mironov, seçim öncesi çalışmalar bağlamında ülkenin Kursk kentinde miting düzenledi. Vatandaşlara yönelik konuşma yaptığı sırada sol tarafından kafasına aniden içi tavuk tüyü dolu bir yastık fırlatıldı. Olayın tanıklarına göre, protestocu Mironov’a üç metre mesafede bulunuyordu. Yastık tam Mironov’un kafasına isabet edince içindeki tavuk tüyleri politikacının etrafına saçıldı. Bunun üzerine politikacıyı dinlemeye gelen yaşlı babuşkalar (nineler) gence yumrukla saldırdı. Daha sonra polis devreye girerek genci linç girişiminden kurtardı.

MİRONOV: DAVACI OLMAYACAĞIM

Protesto ile ilgili açıklama yapan Mironov, "Mitingin ardından bir meslektaşımı karakola gönderdim. Amacım gence ceza verilmesini önlemek. Çünkü o bugün yaptığı eylemin kendi hayatını altüst edeceğini anlamıyor. Zira ben de hayatının altüst olmasını arzu etmiyorum. Davacı olmayacağım. Gerçi bu tür kabalıklara da izin verilmemesi gerekir” dedi.

Polis karakolunda ifadesi alınan kişinin Kursk kentinde okuyan bir üniversiteli olduğu ortaya çıktı. Genç ifadesinde, "Aslında Mironov’u değil, yanında duran Devlet Duması (alt meclis) milletvekili Aleksandr Çetveryakov’u isabet etmeye çalıştım. Krasnaya Polyana çiftliğinde yaşanan olaylar için ondan öç almak istedim. Kendim ise hiç bir partiye üye falan değilim" şeklinde konuştu.

Aralık ayında Kursk’ta adı geçen çiftlikte, yönetim iflas gerekçesiyle 300 bin civcivi sokağa atınca, basında yer alan görüntüler herkesi şok etmişti. Çalışanların göz yaşları içinde civcivleri çöp bidonlarına atmasına kamuoyu tepki göstermişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :