Altın 2,511.01
%1.09
BIST 9,524.59
%0,00
Dolar 32.56
%0.30
Euro 34.68
%0.04
İstanbul
16°
Meclis komisyonu o kampı inceliyecek!

Meclis komisyonu o kampı inceliyecek!

Dışişleri Bakanı, TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyelerinin CHP'li vekillerin alınmadığı Apaydın Kampı'nı incelemek için bugün başvuru yapacağını söyledi

 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, BM Güvenlik Konseyi'nin Suriyeli mültecilerle ilgili toplantısına katılmak New York'a gitmeden önce, Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

BM Güvenlik Konseyi üyeleri ile Suriye yönetiminin Suriyeli mülteciler konusunda takındığı tutumun ele alınacağını belirten Davutoğlu, "Suriyeli kardeşlerimizin evlerine dönmelerinin temin edilmesi konusunda yaklaşımımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Suriyedeki reform sürecinin biran evvel sonuçlanmasını ümit ediyoruz." dedi.

MECLİS KOMİSYONU O KAMPI İNCELEYECEK
Dışişleri Bakanı, Hatay'daki kamplar konusunun sorulması üzerine şöyle konuştu:

"Bu konu siyasi mülahaza üstünde tutulmalı. Kamplarda herhangi bir asayiş sorunu yaşanmıyor. Hükümetimizin, Meclis denetimini kapatmaya çalışıyor gibi hava yaratılmaya çalışıyor. Bu yanlıştır. Bir grup milletvekilinin söylentilere dayalı açıklama yapması hassas durum mevcutken sakıncalıdır. TBMM, İnsan Hakları İnceleme Komisyonu kamplarla ilgili her türlü incelemeyi yapabilecektir."

Davutoğlu, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nun Suriyeli askerlerin kaldığı Apaydın Kampı'na giriş için bugün Dışişleri Bakanlığına başvuracağını belirterek, "Biz başbakanımızla da istişare ederek bu talebi olumlu karşıladık. TBMM'nin ilgili komisyonu ve sorumluluk içinde davranacağına inandığımız bütün o komisyon üyelerinin Apaydın Kampı dahil her yere ulaşımları sağlanabilir" dedi.

Türkiye'ye sığınan Suriyeli askerlerin barındığı Hatay'daki Apaydın kampı daha önce CHP'li vekillerin kampa alınmamasıyla gündeme gelmişti.

SORUN ÇIKMASI KAÇINILMAZ
Davutoğlu kamplardaki temel sorunla ilişkin ise, "Türkiye'de bile bu kadar insanı bir yerden bir yere taşımaya kalksanız bir takım sorunlar yaşanacaktır. Burada başka bir ülke vatandaşının taşınması söz konusu. Kimisi tecavüze uğramış, kimisi yakınını kaybetmiş... Çok büyük travmalar yaşanmış. Türkiye bundan sonraki süreçlerde mültecilerle ilgili olarak örnek teşkil edecek bir uygulama geliştirmiştir. Çalışmalarımız devam edecek." açıkmalasında bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum