Meclis’de İçki Atışması

Meclis’de İçki Atışması

AKP ve MHP'liler TBMM'deki Tepe kafede içkinin yasaklanmasını istedi, CHP ve BDP'liler ise buna karşı çıktı...

TBMM'de yeni bir tesisin yapılmasına onay çıktı. Yeni tesiste şarap ikram edilmesini isteyen BDP'li Sakık, “Meclis çalışanlarının bıyıkları uzun” dedi

 

İKİNCİ BİR TESİS YAPILSIN

TBMM Başkanlık Divanı'nda, “Meclis'te şarap satışı, askeri tabur ve uzun bıyık” tartışması yaşandı. Başkanlık Divanı'nın dünkü toplantısında sakallı ve türbanlıların alınmadığı Meclis Tabur Lokali'ne alternatif olarak milletvekili ve üst düzey bürokrat eşlerinin kullanabileceği bir tesis yapılması kararı alındı.

 

AKP VE MHP YASAK İSTEDİ

TBMM'deki “Tepe” kafeteryası yıkılıp çevreye uygun şartlarda ahşap olarak yeniden düzenlenecek. MHP'li Katip Üye Murat Özkan ile Ak Parti İdare Amiri Ömer Faruk Öz, kafeteryanın, sosyal tesise dönüştürülmesi projesine itiraz etti. Ancak CHP'li TBMM İdare Amiri Ahmet Küçük, buranın Tabur Lokali'ne bir alternatif olmadığını söyledi.

 

Tabur'da olduğu gibi Tepe Kafeterya'da isteyene bira servisi yapıldığını kaydeden Küçük'ün sözleri üzerine BDP'li TBMM İdare Amiri Sırrı Sakık, “Şarap da ikram edilmeli. İçki içmek için illa tabura mı gidilmesi gerekiyor?” diye konuştu.

 

‘İçki yasaklansın'

MHP'li Özkan, “Taburda da içki yasaklansın. Meclis güvenliği açısından faydalı olur. Meclis Genel Kurul çalışmalarına sarhoş da gelinmez. Eğlence içerikli mekan yapılması TBMM'nin ciddiyetine yakışmaz” değerlendirmesinde bulundu. Tartışmaların ardından kafeteryanın sosyal tesise dönüştürülmesi 3'e karşı 7 oyla kabul edildi.

 

Asker askeri kontrol edecek

Divan toplantısında, “Güvenlik Yönetmeliği” görüşülürken, “taburun Meclis'ten çıkarılması” tartışma konusu oldu. Meclis içinde askeri taburun bulunmasını eleştiren Sakık, “Askeri personel jeeplerle kampus içinde dolaşıyor. Askerin Meclis içinde ne işi var? Yüreğiniz yemiyorsa ben söylerim. Asker Meclis'ten çıksın, kışlasına çekilsin” dedi.

 

Sakık, Meclis çalışanlarının uzun bıyıklarından da şikayetçi oldu.

Kabul edilen, “TBMM Güvenlik Yönetmeliği”ne göre, TBMM'nin iç bölgeler ve giriş kapılarının güvenliği tümüyle Koruma Daire Başkanlığı'na verilirken, Muhafız ve Tören Tabur Komutanlığı'nın sorumluluk alanı sadece “dış güvenlik”le sınırlandırıldı.

 

Böylece TBMM'ye giriş kapılarında tüm güvenlik kontrolü polislerce gerçekleştirilecek. Ancak askeri araç ve personelle ilgili kontrolü askerler yapabilecek. Polislerin askeri araç ve personel üzerinde sorgulama yetkisi olmayacak

 

Etiketler :