Meclis'te gergin anlar...

Meclis'te gergin anlar...

TBMM Genel Kurulu'ndaki HSYK kanun tasarısı görüşmelerinde gergin anlar yaşandı.

TBMM Genel Kurulunda, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Kanunu Tasarısı üzerindeki görüşmeler sürüyor.

Görüşmelerde değişiklik önergesi üzerine söz alan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''önce İsrail ile ilişkileri bozulmuş gibi gösterdiğini, WikiLeaks belgesinin ortaya çıkmasının ardından İsrail'e iki yangın söndürme uçağı göndererek ilişkileri iyileştirmeye çalıştığını'' iddia etti. Genç, ayrıca, Erdoğan'ın, İsviçre bankalarında hesabının bulunmadığını ispat etmesi gerektiğini savundu.

Bunun üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Meclis kürsüsünde doğruların söylenmesi gerektiğini belirtti. Bozdağ, ''gerçekleri saptırmanın, insanlara olayları başka başka göstermenin şeytani bir vasıf, doğruların söylenmesinin ise insani bir vasıf olduğunu'' dile getirdi.

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, AK Parti iktidarının, her yerde ''suskun ve güdümlü bir toplum'' aradığını, yargıda da bunu yapmak istediğini ileri sürdü. Ağyüz, 'Sayın Başbakan demokrat değil. Siz demokrat değilsiniz. Siz 12 Eylül ürünüsünüz. 12 Eylülden nasıl hesap soracaksınız? Yanar dönerlik size mahsus bir şey'' diye konuştu.

''YANAR DÖNER'' TARTIŞMASI

Ağyüz'ün konuşmasının ardından söz isteyen Bekir Bozdağ, kürsüden sataşarak pirim yapmak isteyenlerin olduğunu ifade etti.

 ''Şimdi doğruları söyleyeceğim, kim yanar döner, millet görecek'' diyen Bozdağ, şöyle devam etti:

''Kaset olayı çıktı. Sayın Kılıçdaroğlu 'Ben aday değilim' dedi. Sonra aday oldu. Gömlek olayı ortaya çıktı. 'Ben parasını verdim dedim' dedi, fatura başka vekilin adına çıktı. 'Üniversiteye kızlar başı örtülü gidecek' dedi, sonra 'ben bunu kastetmedim' dedi. Tunceli'de aftan bahsetti, Ankara'ya gelince 'ben bunu kastetmedim' dedi.

'AK Parti'liler halk oylamasında bizim adamlarımızı dövdü' dedi, aynı gün olayın kimlerle ilgili olduğu ortaya çıktı.

WikiLeaks ile ilgili şeyler çıkınca 'Sayın Başbakan sadece bunların doğru olmadığını söylesin bizim için kafidir' dedi. Sayın Başbakan çıktı, 1 kuruşunun bulunmadığını söyledi ve ispat etmeyeni müfteri ilan etti. Bunun üzerine Sayın Kılıçdaroğlu, 'Bunu ben söylemedim Amerika söylüyor, onlara söyleyin' dedi. Şimdi kim yanar kim döner, kararı siz verin.''

Bunun üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, ''Sayın Bozdağ, 'en iyi savunma saldırıdır' anlayışı ile Sayın Genel Başkanımıza saldırdı' dedi. Bozdağ'ın, konuşmasını yalnızca AK Parti sıralarına dönük olarak yaptığını, muhalefet sıralarına bakmadığını belirten Hamzaçebi, ''Burası Adalet Kalkınma Partisi'nin grubu değil. Niye bu tarafa bakmıyorsunuz? Bizim yüzümüze bakamıyor musunuz?'' diye konuştu.

 Hamzaçebi, şöyle devam etti:

''Sayın Kılıçdaroğlu'nun gömleğinden size ekmek çıkmaz. Size Sayın Başbakan'ın birkaç olayını anlatacağım.

Galataport ihalesi olmuştu. Sayın Başbakan'a sordular, 'Ofer'i tanıyor musun?', 'Hayır tanımıyorum' dedi. Sonra 'Hatırlayamıyorum' dedi. Daha sonra 'Görüşmüş olabilirim' dedi.

Üsküdar'da ev var. Sayın Başbakan 'bu benim' dedi. Sonra 'oğlumun' dedi, sonra oğluna kira ödeyip ödemediği ortaya çıktı.

'12 Eylülden, darbecilerden hesap soracağız' diyorsunuz. Neden 28 Şubattan hesap soramıyorsunuz? Çünkü siz 28 Şubatın ürünüsünüz.''

AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında tartışma çıkması üzerine, Başkanvekili Meral Akşener, birleşime ara verdi.
AA

Etiketler :