Meclis'te kıyafet özgürlüğü protesto edildi

Meclis'te kıyafet özgürlüğü protesto edildi

Uras, Meclis'te kılık kıyafet özgürlüğü olmamasını protesto ederek konuşmasının sonunda kravatını çıkararak kürsüye bıraktı.

TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti'nin grup önerisi için söz alan BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, Meclis'te kılık kıyafet özgürlüğü olmamasını protesto ederek konuşmasının sonunda kravatını çıkararak kürsüye bıraktı.

TBMM Genel Kurul çalışmasında son haftaya girilirken, kürsüye çıkan vekiller bir yandan veda konuşması yaparken bir yandan da birbirlerini eleştirmeye devam ediyor. AK Parti'nin hükümete Kanun Hükmünde Kararname (KHK) yetkisi veren yetki tasarısının öncelikli görüşülmesine ilişkin önerisinin görüşülmesinde söz alan BDP'li Uras, konuşmasının sonunda kılık kıyafet özgürlüğünden bahsetti. Meclis'te kılık kıyafet özgürlüğünün olmamasına tepki gösteren Uras, konuşmasının sonunda boynundaki kravatı çıkararak
kürsüye astı. Uras'ın bu eylemi başta TBMM Genel Kurulu'nu yöneten Başkan Vekili Nevzat Pakdil ve bazı vekilleri gülümsetti.

Daha sonra yerine oturan Uras'ı TBMM Başkan Vekili Pakdil uyararak, Uras'tan iç tüzük gereği ya kravatını geri takmasının yada Genel Kurul salonunu terk etmesini istedi. Uras, salon görevlilerinin getirdiği kravatı geri alarak TBMM Genel Kurulu'nda kalmayı tercih etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.