Meclis'te "Şehit" Tartışması

Meclis'te "Şehit" Tartışması

TBMM'de Bütçe Görüşmelerinde Bdp Muş Milletvekili Sırrı Sakık ile AKP Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu Arasında "Kan" ve "Şehit" Tartışması Yaşandı.

TBMM'de bütçe görüşmelerinde BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ile AKP Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu arasında "kan" ve "şehit" tartışması yaşandı. BDP'li Sakık, "Size soruyorum, bir tane bana gösterin siyaset dünyasından bir çocuğun gidip o coğrafyada yaşamını yitirdiğini söyleyebilir misiniz? Asker, siyaset dünyası, üniformalılar size sesleniyorum. Bir tanenizin çocuğu ölmedi" dedi. Sakık'ın sözlerine tepki gösteren AKP'li Selamoğlu'da, "Şu anda haber geldi, bir tane şehidimiz var, sen neden konuşuyorsun" diye bağırdı.

TBMM Genel Kurulu'nda, Ulaştırma ve Milli Savunma bakanlıklarının 2011 yılı bütçelerinin görüşmeleri üzerinde söz alan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın sözleri salonda tansiyonu yükseltti.

-"BİR TANENİZİN ÇOCUĞU ÖLDÜ MÜ?"-

"Bu savaşın mağdurları yoksul Anadolu çocuklarıdır, sizin çocuklarınız değil" diyen Sakık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Onun için onların üzerinde at oynatıyorsunuz. Size soruyorum, bir tane bana gösterin siyaset dünyasından bir çocuğun gidip o coğrafyada yaşamını yitirdiğini söyleyebilir misiniz? Asker, siyaset dünyası, üniformalılar size sesleniyorum. Bir taneninizin çocuğu ölmedi."

-AKP'Lİ VEKİL TEPKİ GÖSTERDİ-

Sakık'ın sözlerine tepki gösteren AKP Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu, "Şu anda haber geldi, bir tane şehidimiz var, sen neden konuşuyorsun" diyerek yerinden bağırdı. Bunun üzerine Sakık da "Sen kan üzerinden siyaset yapacaksın, sen yapıyorsun, sen, seçimler yakın, kan üzerinden yapacaksın. Gideceksiniz" diye karşılık verdi.

ANKA'nın sorularını yanıtlayan Selamoğlu, "Sırrı Sakık konuşurken tam o esnada cep telefonumdan Vali aradı ve şehit haberini verdi" diye konuştu.

Etiketler :