Medine'de Şiilerle Sünniler çatıştı

Medine'de Şiilerle Sünniler çatıştı

Geçtiğimiz Perşembe günü akşamı Medine-i Münevvere'deki Kuba Camii civarında toplanan Şiiler ile Medine halkından bir grup arasında kavga çıktı.

Medine'de yaşayan ve "En-Nahavile" adı verilen Şiilerin Şia sloganları atması üzerine başlayan kavgaya Suudi güvenlik güçleri müdahale etti.

Görgü tanıkları, Suudi polisinin kavga eden grupları dağıtmak üzere havaya ateş açmak zorunda kaldığını bildirdi.

Kavga sırasında her iki gruptan da yaralananlar olduğu ve yaralıların Kral Fahd Hastanesi'ne kaldırıldığı kaydedilirken, Suudi Arabistan Polisi sözcüsü olayla ilgili gözaltına alınanlar olduğunu ve kavganın sorumlularının belirlenmesi için soruşturma başlatıldığını söyledi.


HaBertaraf

Medine'de daha önce de Baki Mezarlığı'nda gösteri yapmak isteyen Şiiler ile Medineli gençler arasında çatışmalar yaşanmıştı.

Gözlemciler, genellikle Medine'nin El-Avali semtinde oturan Şii azınlığın Irak işgalinden sonra sessizliğini bozduğuna ve varlığını gösterme arzusunda olduğuna dikkat çekerek,

Şiilerin bu tür provokatif eylemlerinin devam etmesi halinde Medine'de çok büyük karmaşaların yaşanabileceğini ve Sünni refleksi yüksek Medine halkını Suudi güvenlik güçlerinin dahi durduramayacağını kaydetti.

HaBertaraf.com

 

Etiketler :