Mehmet Ağar ifade verecek

Mehmet Ağar ifade verecek

Özal soruşturmasını yürüten Savcı Hüseyin Görüşen, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a yapılan suikastta 'Ergenekon Parmağı' arıyor.

Özal soruşturmasında sürpriz tanık!

Özal soruşturmasını yürüten Savcı Hüseyin Görüşen, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a yapılan suikastta 'Ergenekon Parmağı' arıyor.

Soruşturma kapsamında döneminAnkaraEmniyet Müdürü Mehmet Ağar'ın tanık olarak ifadeye çağrıldığı belirtiliyor. 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma derinleştiriliyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan 1993 yılına ait Köşk kayıtlarında Özal suikastına ilişkin soruşturmanın seyrini değiştirecek belge ve bilgilerin yer aldığı kaydedildi. Belgelerde suikast hakkında bazı örgüt ve kişi tanımlamalarının yapıldığı ifade edildi. Bu kapsamda dönemin Ankara Emniyet Müdürü Mehmet Ağar'a Anavatan Partisi'nin kongresinin yapıldığı ASKİ Spor Salonu'nda alınan bazı güvenlik önlemlerin detayların yanı sıra 'kontr-gerilla' ile ilgili soruların yöneltileceği belirtildi.

Aynı yapı mı öldürdü?

Özal, ASKİ Spor Salonu'nda Kartal Demirağ tarafından silahlı saldırıya uğramıştı. Soruşturmayı ilginç kılacak gelişme ise Turgut Özal'ın zehirlenerek hayatını kaybettiği iddiasıyla ilgili soruşturmanın Kartal Demirağ suikastına kadar uzanacak olması. Zira ortaya çıkan bazı dokümanlarda Özal'a silahlı suikast yapanlarla Özal'ı zehirleyerek öldürenlerin aynı yapı olduğuna işaret ediliyordu. Buna göre savcı Hüseyin Görüşen ortaya çıkan belge ve dokümanlara göre Özal'ın zehirlenerek öldürüldüğü iddiasını 18 Haziran 1988 tarihinden itibaren araştıracak. Özal'ın ölümüyle ilgili sadece 1993 kayıtları incelenmeyecek. Soruşturma çerçevesinde dönemin İçişleri Bakanı Mustafa Kalemli, Başbakanlık Müsteşarı Ahmet Selçuk, Emlak Bankası Genel Müdürü Bülent Şemiler, Mehmet Keçeciler ve Güneş Taner gibi isimler de tanık olarak ifadeye çağrıldı.

Demirağ'ı sorgulayan savcı dinlenecek

Savcı Hüseyin görüşen aynı zamanda Turgut Özal'a suikast düzenleyen Kartal Demirağ'ı sorgulayan savcılardan Uğur Tönik'in tanık olarak dinlenmesini istedi. Savcının Demirağ'ı sorgulayan savcıyı ifadeye çağırması ise SavcınınErgenekonizi aradığını ortaya çıkardı. Köşk kayıtları ve ortaya çıkan belgeler ise Özal suikastında Ergenekon yapılanmasını işaret ediyordu.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Görüşen'in yürüttüğü soruşturma kapsamında Turgut Özalın Eşi Semra Özal, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kaya Toperi ve Cumhurbaşkanlığı Koruma Müdürü Musa Öztürk tanık olarak dinlenmişti. Semra Özal'ın savcıya verdiği dosya ile soruşturmayı Hüseyin Görüşen, dosyayı genişletti.

 

Etiketler :