Mehmet Ağar'dan bomba sözler

Mehmet Ağar'dan bomba sözler

Yenipazar Cezaevinde AKP Kayseri milletvekili Yaşar Karayel başkanlığındaki alt komisyon üyelerinin sorularını cevaplayan Ağar’ın açıklamaları tutanaklara yansıdı.

Karayel, Ağar’a ‘’Tarık Ümit, Topal cinayeti, kumarhanelerin kapatılması nedir, ne değildir?’’ diye sordu. Ağar da şu cevabı verdi:
 
‘’Tarık Ümit cinayet mi, değil mi, kayıp daha. Ne olduğu belli değil. Belki dünyanın bir tarafında, onu bilemiyorum. Ben Emniyet Genel Müdürüydüm. MİT’te muhbirlik yaptığı için MİT’teki Daire Başkanı beni aradı, bilginiz var mı diye sordu. Hiç bilgimiz yok. Bugüne kadar da hiçbir doğru düzgün bir bilgi çıkmadı. Öldürüldüğü söylendi, şuraya gömüldü, buraya gömüldü, hepsi boş çıktı’’
 
ÇUVALLA RÜŞVET İMASI..
CHP Afyon milletvekili Ahmet Toptaş da ‘’Yeşil’’ kod adlı Mahmut Yıldırım’ı sordu. Ağar ‘’ Yeşil, bizde hiç çalışmadı o jandarmayla çalıştı, bilgimiz dahilinde değil. Topal cinayetinde ise bütün araştırmalar yapıldı, en ufak bir kusurumuz olmadığı anlaşıldı. Kumarhaneler, gayrimeşru rantın en önemli alanıydı. Müthiş bir kumar alışkanlığı, herkes malını mülkünü satıp kumarhaneye gidiyordu ve bununla baş edilemeyeceği anlaşıldı’’ dedi.
 
Ağar, kumarhanelerin kapatılmaması için kendisine ‘’Çuvalla rüşvet teklif edildiğini’’ ima etti ve ‘’Çuvalla emanet’’ kelimesini kullandı. Ağar, ‘’Üzerimde çok büyük baskı olmasına ve çuvallarla emanetler getirmek isteyenlere rağmen, kumarhaneleri tek imzayla ben kapattım. ‘’ dedi. Bunun üzerine Yaşar Karayel ‘’Sayın Bakan, şu çuvallar işini biraz…’’ diyerek araya girdi ancak Ağar, ‘’Yahu, gerek yok, benden sonra da kimse açmaya cesaret edemedi. Heveslendi herkes ama açamadı kimse. Faturası çok ağır olurdu. Siyasi, hayatımın en şerefli hadisesidir’’ cevabını verdi.
 
‘’ÇATLI’YA TİCARET KAPISI’’
Karayel ise ‘’Bize mektup gönderenler var, kumarhanelerin kapatılması Abdullah Çatlı’ya yeni bir ticaret kapısı açmak için yapılmış. Sonra onun adına kumarhane açılacakmış’’ dedi. Ağar da ‘’Öyle bir kanun mu çıkaracaktık? Bu var ya tarihin en büyük işidir. Benden sonra açmak için çok uğraşan oldu, kimse cesaret edemedi. Bugün lazım mı? Sadece yabancılara mahsus olabilir turizm açısından. Türkiye’de büyük bir belayı, pisliği defettik. Herkesin oturup bize teşekkür etmesi lazım’’ dedi.
 
‘’SİGARAN VAR MI RAHŞAN VERMİYOR’’
Ağar görüşmede Bülent Ecevit ile ilgili bir anısını da anlattı. Hakkındaki Meclis soruşturmasına DSP’nin ret oyu verdiğini ve bu konuda teşekkür için Ecevit’in makamına gittiğini anlatan Ağar, şu ilginç olayı anlattı:
 
‘’Benim en ufak bir şeyim olsa, beni boğazlar, ciğerimi sökerlerdi. Komisyonda aklanınca teşekkür için Ecevit’e gittim. İstemihan Talay ve Hüsamettin Özkan da vardı. ‘Siz, dürüst, haysiyetli bir devlet adamısınız, sizin kanaatinizle aklanmak benim için şeref. Ailemle size müteşekkiriz’ dedim. Ecevit de ‘ Ben sizi Genelkurmay Maliye ve MİT’ten dibinize kadar araştırdım, tertemiz bir adamsınız. Bunlar gelir geçer, geçmiş olsun. Sen bana varsa bir sigara ver, Rahşan Hanım sigara vermiyor’ dedi. Bir sigara mı aldı, kendisine bütün ikramım da o oldu’’
 
‘’ÇEVİK BİR, İYİ İNSANDIR’’
Ağar, halen 28 Şubat soruşturmasından tutuklu bulunan enekli Orgeneral Çevik Bir için de ‘’İyi insandır’’ dedi. Komisyon üyesi AKP’li Feyzullah Kıyıklık’ın ‘’Çevik Bir ile, 10 Haziran 1997’de Genelkurmay kozmik odada bir görüşme yaptınız mı ve bazı kararlar alındı mı?’’ sorusuna şu cevabı verdi:
 
‘’Çevik Bir, 12 Eylül’de Evren Paşa’nın Özel Kalem Müdürüydü. Oradan tanırım. Sempatik ve karizmatik bir adamdır. Daha sonra bütün Generallik süresi boyunca, ilişkimiz kopmadı. Medeni, rantabl, sportmen filan iyi bir insandır. Kızımın vefatından sonra belki bunun bir görüşmesi olabilir. Görüştük de hangi kararı aldık yani öyle bir şey olabilir mi? ‘’
 
‘’FETHULLAH HOCA MI ENGELLEDİ?’’
 
Görüşmede CHP’li Ahmet Toptaş da Ağar’a ‘’ Seçim öncesi Erkan Mumcu ile Anavatan Partisi ve Doğru Yol Partisini birleştirme çabalarınız oldu. Son anda bu işten vazgeçildi. Yaygın kanaat , Fethullah Gülen cemaatinin bu işe müdahale ettiği ve bu birlikteliği sağlatmadığı yolundaydı. O gece neler oldu? diye sordu. Ağar ise, ‘’Hayır canım, öyle bir şey söz konusu bile olamaz. Gayet basit, verilen sözler tutulmadı. Partiyi kapatacaklardı, bizim partimize geçeceklerdi ve seçime müştereken girilecekti’’ dedi.
 
‘’KARILARININ ÜZERİNE‘’
 
Ağar, ANAP’ın birleşme öncesi 3 milletvekili kontenjanına razı olduğunu, ancak daha sonra çok şeyler istendiğini de belirterek, ‘’Bunlar ilk gelirken 3 mebusluğa razılardı, sonra partinin tapusunu benden istediler. Partiyi kapatmayacaklarını söylediler. Anavatanı karılarının üzerine kurucular vasıtasıyla devam ettireceklerini, seçim sonucuna göre hareket edecekleri söylendi. Ondan sonra da bitti, bu kadar basit’’ diye konuştu.
 
Kaynak : Gazeteport 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.