Mehmet Akif ölümünün 74. yılında anıldı

Mehmet Akif ölümünün 74. yılında anıldı

Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 74. yılında, adına düzenlenen liseler arası bilgi yarışmasıyla anıldı.

SİVAS- Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 74. yılında, adına düzenlenen liseler arası bilgi yarışmasıyla anıldı. Şarkışla Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen ve Mehmet Akif Ersoy'un hayatından 30 sorunun sorulduğu bilgi yarışmasında Şarkışla Lisesi birinci oldu.
 
Sivas'ın Şarkışla ilçesinde İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy, adına düzenlenen liseler arası bilgi yarışmasıyla anıldı. Şarkışla Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen bilgi yarışmasında, Mehmet Akif Ersoy'un hayatından 30 soru yarışmacı öğrencilere soruldu ve yedi lisenin katıldığı yarışmada Şarkışla Lisesi birinci oldu.

İlçe Kaymakamı Salih Ayhan, Garnizon Komutanı B.Erdal Özgenç, İlçe Emniyet Müdürü Ali Yaşar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Yurt ve çok sayıda izleyicinin katıldığı yarışma, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un adına bir dakikalık saygı duruşu ve şiirleriyle başladı.

Çekişmeli geçen bilgi yarışmasında, berabere kalan Şarkışla Lisesi, yedek sorularda rakibi Şarkışla Anadolu Lisesi'ni eleyerek birinci oldu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Yurt, bu türlü yarışmalarla ünlü isimler anılırken, aynı zamanda öğrencilerin de onların hayatlarını benimsemiş olduklarını ifade etti.
 

Etiketler :