Mehmet Akif'in şiirleri Musikiyle buluştu

Mehmet Akif'in şiirleri Musikiyle buluştu

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2011’in Mehmet Akif Ersoy Yılı ilan edilmesi nedeniyle düzenlediği anma çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinin musiki ile buluşmasından oluşan bestelerin derlenmesiyle hayata geçirilen “Dili Yok Kalbimin-Mehmet Akif Şiirinden Besteler” isimli CD büyük ilgi gördü.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2011 Mehmet Akif Ersoy Yılı çerçevesinde gerçekleştirilen anma çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek, Mehmet Akif Ersoy’un bestelenmiş şiirlerini içeren bir CD hazırladı. “Dili Yok Kalbimin-Mehmet Akif Şiirinden Besteler” isimli CD, gerek repertuar seçimi gerekse icra seviyesi ile müzikseverlerin beğenisini kazandı.

 

Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu tarafından Mehmet Akif Ersoy’un bestelenmiş şiirlerinin derlenmesi ile oluşturulan arşiv niteliğindeki CD’de 19 beste yer aldı.

 

Şairliğinin yanı sıra musikiye de büyük önem vermiş olan büyük şair Ersoy’un anısına hazırlanan CD’de, Zekai Dede, Sadettin Kaynak, Rüştü Eriç, Şerif İçli gibi önemli besteciler tarafından bestelenmiş eserler yer aldı. Üç eser dışındaki tüm eserlerin İstiklal Marşı’nın Şairi Mehmet Akif Ersoy’un şiirleri arasından seçildiği çalışmanın sanat yönetmenliğini aynı zamanda İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu’nun da sanat yönetmeni olan Dr. Murat Salim Tokaç yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :